Înotătoarea Alexandra Dobrin a picat un test anti-doping!

0

După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc! Piteșteanca Alexandra Dobrin, multiplă campioană la înot, și-a încheiat cariera după ce a picat un control anti-doping.
Alexandra Dobrin, 29 de ani, campioană națională în România, dar și în Franța, s-a retras din circuit, anunțul fiind făcut pe pagina sa de Facebook.
Dobrin era legitimată la Corona Brașov. Potrivit NewsBv.ro a luat decizia după ce ar fi fost depistată pozitiv după Campionatele Naționale în bazin scurt, competiție ce s-a desfășurat la Otopeni, în noiembrie 2022.
”Bye, competitive swimming. Un capitol minunat se încheie, altul așteaptă să fie descoperit. De pe marginea bazinului. Mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și ați făcut posibile performanțele mele”, este mesajul Alexandrei postat pe contul său de socializare.

Potec: ”Așteptăm concluzia ANAD și vom lua măsuri”

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, cunoaște situația și spune că forul va lua măsuri după ancheta ANAD: ”Din motive de GDPR (n.red. Regulamentul General de Protecția Datelor) nu vă pot declara nimic referitor la acest subiect. Încă nu am acordul instituțiilor implicate. Normal că știm situația tuturor sportivilor, mai ales a celor de performanță, cum este domnișoara Dobrin. Am lăsat, însă, la alegerea clubului sau a sportivei să facă o comunicare oficială. Chiar dacă un sportiv se retrage, în funcție de decizia ANAD și de gravitatea problemei, putem lua măsuri și noi ca federație. Dar totul depinde de concluzia ANAD” a spus Potec pentru NewsBv.ro.

Suspendată provizoriu din activitate

Alexandra Dobrin este acum suspendată provizoriu. Cazul va ajunge la Comisia de Audiere, dar poate continua la Comisia de Apel și la Curtea de Arbitraj Sportiv. La Corona Brașov s-au mai înregistrat cazuri de dopaj și la echipa de handbal, dar cel mai răsunător în prezent, din sportul românesc, este cel al Simonei Halep, sportiva din Constanța fiind depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.