Simulare de incendiu la spital!

0

Mai multe maşini de pompieri şi-au făcut apariţia ieri dimineaţă, în curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeş. Pompierii au coborât în grabă şi desfăurarea de forţe i-a surprins de pacienţi. Nu însă şi pe angajaţi, aceştia ştiind că este vorba de un exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Acesta a durat 40 de minute şi nu a presupus evacuarea personalului şi a pacienţilor.
Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au avut ieri, începând de la ora 10.30, un exercițiu la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. A fost simulată producerea unui incendiu în interiorul unităţii și ca urmare a acestui eveniment, personalul medical și cel auxiliar ar fi trebuit să ia măsuri de evacuare. A fost organizat de specialiștii Inspecției de Prevenire și nu a inclus evacuarea pacienților. Organizatorii urmăreau modul de comportare a personalului care se afla la locul de muncă, atât sanitar și auxiliar. „Este foarte important să se cunoască măsurile de primă intervenție și evacuare în rândul personalului care se află la locul de muncă. Și tot la fel de important este să verificăm periodic timpul de reacție și modul de intervenție al structurilor profesioniste de intervenție ale ISU Argeș la diferite obiective de importanță ale județului”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş. Pompierii sosiți la fața locului și au efectuat operațiuni de stingere și căutare – salvare ale victimelor. În cadrul scenariului a fost evacuată și o victimă cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime.
La simulare au participat trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru stingere a incendiilor, o autospecială pentru salvare de la înălțime și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.