Personalităţi premiate la Gala Culturii Argeşene

0

Marți 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, a avut loc Gala Culturii Argeșene, eveniment dedicat personalităților care au avut o contribuție excepțională în viața culturală și spirituală a județului. Printre cei care au primit premii se numără IPS Calinic, Mihai Octavian Sachelarie, medicul psihiatru Marian lacob, dar și artişti şi ansambluri folclorice din județ.
Gala Culturii Argeșene a avut loc pe scena Teatrului Alexandru Davila. Data organizaării festivității nu a fost aleasă întâmplător, fiind, 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române o zi de mare însemnătate pentru români.

“Consiliul Județean Argeș susține activitatea culturală de pe întreg județul prin cele cinci instituții subordonate, lucru pe care cred că îl facem destul de bine. În plus, Consiliul Județean are în implementare proiecte de restaurare, consolidare sau modernizare a infrastructurii tuturor instituțiilor de cultură, de la Teatrul “Al. Davila” la Teatrul „Aschiuță” care va fi renovat din temelii, iar până la 30 noiembrie trebuie să finalizăm proiectele prinvind restaurarea și consolidarea Cetății Poienari, Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” și Muzeului Județean Argeș. Este clar că una dintre componentele de bază ale activității culturale este și aceea de a promova imaginea județului Argeș, lucru pe care instituțiile noastre îl fac ” , a transmis Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Argeș, după eveniment.

Distincţii pentru contribuţia în viaţa culturală şi spirituală

În cadrul Galei Culturii Argeşene au fost premiate personalități ale județului Argeş:
● IPS Calinic Argeşeanul pentru prodigioasa activitate editorială ce cuprinde peste 70 de volume, creații literare și cercetări academice.
● Arhim. Caliopic Ichim – pentru profunda implicare în proiecte culturale ample care au avut ca rezultat aducerea a mii de copii şi tineri în sânul bisericii.
● Viorica Olivotto, din Nucșoara-Tezaur Uman Viu 2022.
● Petre Măsală, din Stolnici -Tezaur Uman Viu 2020:
● Mihai Octavian Sachelarie – 40 de ani în slujba cărții,
● Dr. Marian lacob – un om, o viață, o colecție – Muzeul Mănăstirii Sf. Treime, Vedea.
● Grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene” – 20 de ani de activitate, coordonator Liviu lana.
● Daniela Bărbuceanu – 40 de ani în slujba folclorului argeşean:
● Mădălina Lupu, din Tigveni – Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică 2022
● Sofia Butaru – elevă a Liceului “Dinu Lipatti” Pitești, violonistă de excepție, şi-a câştigat locul prin concurs în orchestre de prestigiu din Italia, Germania şi Olanda.
● Căluşarii şi Floricica de la Bârla
● Cristina Voicu – profesor Școala Populară de Arte și Meserii Pitești – împreună cu elevii săi a depășit pragul de 1 milion de vizulizări, pe rețelele de socializare, cu melodia “Acasă-i România”.
● Ilinca Din (nai), Sebi Stan (acordeon), David Stan (vioară), Rareș Geană (vioară), elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

A avut loc şi un spectacol susţinut de solişti de muzică populară, muzică corală şi dansuri. Artiştii au fost acompaniați de Orchestra Doina Argeşului, dirijor Cătălin lancu, au transmis într-un comunicat de presă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.