Cum se obține permisul de pescuit ANPA

0
  • Curierul zilei vă prezintă legislația din domeniul pescuitului

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru. În fiecare săptămână vă vom prezenta câte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, mo-meli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază de peşte şi cele mai importante legi în vigoa-re privind pescuitul sportiv.
În ediția de astăzi vă prezentăm ”Cum se obține permisul de pescuit ANPA”. Informațiile sunt oferite de totalfishing.ro, unul dintre cele mai bune site-uri de profil din țară.
Încă din anul trecut se vehicula apariția unui nou sistem de eliberare a unui permis de pescuit emis de Autoritatea Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Odată cu aceste modificări pe partea de interfață, este disponibila și o stocare gratuită a datelor celor care solicita un permis de pescuit. Interfața este prietenoasă, intuitivă și conține câmpuri obligatorii, fără de care nu se poate avansa în procesul de eliberare al unui permis de pescuit ANPA 2023.
Pe baza codului numeric personal și a unei adrese de e-mail activă, se creează în spate “profilul” virtual. Acesta este un cont de administrare a documentelor atât solicitate cât și depuse!
Se pune accent pe fisa de captura începând cu acest an, mai ales că noua interfață permite upload de documente în cont. Se elimină în acest mod fraudarea și apare obligativitatea acestui document neglijat sau completat fără responsabilitate până la acest moment.

Permis de pescuit ANPA 2023 asociații sau persoane fizice

După cum știm din anii precedenți, atât persoanele fizice cât și asociațiile de pescari pot solicita un permis de pescuit ANPA. Sunt diferențe între cele două categorii doar din punct de vedere al apelor contractate. Cu alte cuvinte asociațiile care au contractat anumite luciuri de apă, pe lângă cele “la liber”, oferă membrilor posibilitatea de a pescuit pe aceste locații.
Un permis de pescuit ANPA 2023 care este solicitat de o persoană fizică, nu oferă dreptul de pescuit titularului pe ape care sunt supuse unor contracte în derulare între ANPA și o asociație de pescari! Acest permis de pescuit este GRATUIT, valabil STRICT pe apele naturale publice necontractate la care se adaugă Dunărea și brațele sale și Marea Neagră.

Obținere permis persoane fizice

Pe site-ul oficial (www.anpa.ro) vom găsi o secțiune dedicată solicitării unui permis de pescuit ANPA. Accesând acest link, ajungeți în secțiunea mai sus menționată. Urmează o serie de pasi pe care este OBLIGATORIU să îi respectați.
Pas 0 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice INFORMARE PERMIS
Din start suntem informați despre zonele de utilizare ale unui permis ANPA 2023 de pescuit recreativ. În funcție de preferințe, suntem îndrumați fie să avansam, fie să ne adresam organelor care administrează resursa acvatica vie în scop recreativ (asociațiile de pescari).
Pas 1 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice SELECTARE TIP PERMIS
pas 1 permis ANPA 2023Daca am înțeles la pasul 0 cui ne adresam în funcție de preferințele personale, la pasul 1 vom completa câmpurile obligatorii, alegem tipul permisului de pescuit și bifam căsuță care indica faptul că “ nu sunt robot”.
Pas 2 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice COMPLETARE DATE PERSONALE
În următoarea etapa vă trebui să completam atât numele cât și adresa titularului permisului de pescuit. Tot la acest pas este solicitata și adresa de e-mail. Obligatoriu să fie una validă și activă. Este momentul în care în spatele aplicației se definește profilul virtual al utilizatorului. Tot aici suntem informați și despre faptul că pe o adresa de e-mail pot fi solicitate un număr de 5 permise de pescuit și nu mai mult.
Pas 3 permis de pescuit ANPA persoane fizice EXAMEN LEGISLATIV
În această fază se introduce în premiera un pas important și necesar în același timp pentru obținerea unui permis de pescuit ANPA 2023! Sub formă de test grilă, va trebui să răspundem corect la un număr de 3 întrebări. Suntem informați despre faptul că răspunsurile greșite la una din aceste întrebări nu vă permite generarea unui permis pentru o perioada de timp. Că metoda de identificare este luat în calcul CNP-ul introdus. Momentan, indiferent de răspunsuri, PERMISUL VA FI GENERAT! În viitor cu siguranță se vor aplica măsurile de penalizare!
Pas 4 permis de pescuit ANPA persoane fizice GENERARE PERMIS
Permisul ANPA 2023 este gata! Dacă ați răspuns corect și momentan dacă nu, sunteți la un click distanță de permisul de pescuit. Urmează să îl descărcați și să îl aveți tot timpul la îndemână în caz de control. De asemenea, versiunea electronică este deja salvată în contul care se crează automat în spatele aplicației. Poate fi descărcat ori de câte ori este nevoie, accesând contul respectiv.

Reciprocitate permis de pescuit ANPA 2023

La fel ca și în sezonul trecut, reciprocitatea rămâne valabilă. Este definită de un acord între asociațiile care dețin drept de exploatare a resursei acvatice în scop recreativ pe anumite ape prin contractare. Pentru a accesa aceste ape, permisul de pescuit obținut prin solicitare ca persoana fizică nu este nici valabil și nici suficient. O apă contractată este o “proprietate privată” care poate avea anumite reguli și regulamente specifice. De asemenea, dacă permisul ANPA a fost solicitat prin intermediul unei asociații, nu este suficient pentru a merge pe alte ape contractate decât cele ale asociației în care sunteți membru! Reciprocitatea este un acord între asociații care au contractat ape în scopul exploatării resursei acvatice sub forma de pescuit recreativ. Aceste acorduri pot însemna taxe mai mici, scutire de taxe, anumite zile în care apele respective pot fi pescuite, etc.. Adresați-vă asociației din care faceți parte și solicitați lămuriri în cazul în care doriți să pescuiți recreativ pe alte ape aflate în exploatare de alte asociații de pescari.

Instituții cu drept de control

Indiferent unde veți pescui pe teritoriul țării, oricând aveți șansă să fiți controlat pentru documentele care vă dovedesc calitatea de pescar recreativ. Organele cu drept de inspecție și control asupra permisului de pescuit sunt: Poliția Româna, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română, personal ANPA, personal Garda de Mediu, personal RNP-Romsilva și personal ARBDD. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.