Întâlnire de lucru între reprezentanţii din administraţie şi cei ai mediului de afaceri

0

Astăzi, 03.02.2023, a avut loc o întâlnire de lucru, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, între autoritățile locale, reprezentanții mediului de afaceri, ai celui universitar și ai mediului politic argeșean, desfășurată în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Pitești, anunţă reprezentanţii Primăriei Piteşti.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și județene: primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de administratorul public, Lucrețiu Tudor, și de viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședinții Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, însoțit de subprefecții Ionuț Bogdan Minciunescu și Ciprian Mihai Neculăescu. Au participat, de asemenea, primari ai comunelor limitrofe Piteștiului – Gheorghe Stancu (Bascov), Nicolae-Mihail Rachieru (Budeasa), Nicolae Dascălu (Mărăcineni), primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, primarii orașelor Mioveni și Ștefănești, Ion Georgescu și Nicolae Velcea. Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, a fost, de asemenea, prezent la întâlnire, din partea mediului academic argeșean, alături de alți profesori universitari din Pitești.

Reprezentanții mediului politic au fost senatorii Ovidiu Puiu (rector al Universității „Constantin Brâncoveanu”), Cristina Stocheci, Dănuț Bica și Narcis Mircescu, alături de deputații Simona Bucura-Oprescu (președintele Comisiei pentru administrație publică), Nicolae Pavelescu, Aurel Bălășoiu, Adrian Miuțescu, Ionuț Moșteanu și Mircia Chelaru. A participat la întâlnire și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ion Popa.

Mediul de afaceri a fost reprezentat de către președintele CCIA Argeș, George Caval, însoțit de prim-vicepreședintele Gheorghe Badea, de Silviu Badea (GIC) și de Ion Brănescu, vicepreședinte CCIA, alături de Iulian Albu, director adjunct afaceri interne – Dacia, precum și de alți oameni de afaceri din Argeș. Invitați speciali la această întâlnire au fost reprezentanții ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, director general, și Mirela Tache, director economic.

Discuțiile purtate au vizat dezvoltarea strategică a municipiului Pitești și a județului Argeș, pe domenii de competență: legislativ, administrativ, economic.

Dintre propunerile primite spre analiză din partea reprezentanților Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș amintim:

#Centura de Vest care să facă legătura A1 București – Pitești cu: actualul drum județean Pitești – Slatina – Craiova, dar și cu viitoarele: A1 Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești  – Craiova.

#Crearea Zonei Metropolitane a Municipiului Pitești:

#Identificarea unei zone de câteva hectare, în cadrul viitoarei Zone Metropolitane, unde să se poată organiza un spațiu pentru Târguri și Expoziții: de la Târgul Agro Pitești sau Fabricat în Argeș și până la Expoziții Regionale – Piteștiul fiind la intersecția tuturor drumurilor din zonă și având în plus avantajul de a fi pe traseul viitoarei A1 Pitești – Sibiu.

#Parcări subterane / supraterane, acolo unde spațiul o permite (ex.: zona Finanțe Publice).

#Amenajarea digului de pe malul Argeșului, într-o zonă de promenadă/ agrement (a se vedea modelul Oradei, care a facut o astfel de amenajare a Crișului Repede). În prezent, există deja digul pe malul drept al Argeșului, care merge din Parcul Lunca Argeșului (Podul Viilor) și până la actualul Ștrand Tudor Vladimirescu. Proiectul ar putea fi corelat și cu celălalt mare proiect de dezvoltare urbană din Tudor Vladimirescu – Mallul care este aprobat și urmează a fi construit.

#Asigurarea de noi căi de acces care să contribuie la decongestionarea Piteștiului.

#Proiectarea unor poduri peste râul Argeș:

#Construirea de copertine împotriva avalanșelor pe Transfăgărășan pentru a fi circulabil tot timpul anului.

#Finalizarea pârtiei de schi Moliviș.

#Modernizarea drumului Curtea de Argeș – Câmpulung, etc.

Dezbaterea a fost productivă, iar propunerile vor fi analizate, punctual, în ședința următoare, accentul fiind pus pe prioritizarea necesităților și soluționarea nevoilor stringente din fiecare domeniu pus în discuție, spun reprezentanţii Primăriei Piteşti.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.