Deputatul Bălăşoiu nu scapă de anchetă!

0

Procurorii pot redeschide cercetările în dosarul de agresiune sexuală în care deputatul argeşean Aurel Bălăşoiu este acuzat că ar fi abuzat un minor. Decizia a fost luată marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cererea Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. 
Anul trecut parlamentarul argeşean a fost reclamat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de Cristi Călin, numit de presă „Călugărul-amant” cum că ar fi agresat sexual un minor. În sesizarea lui, Cristi Călin a scris că agresiunea sexuală împotriva minorului, s-ar fi produs, în mașina în care acesta era, împreună cu Cristi Călin și cu Aurel Bălășoiu, cât timp ar fi stat într-o benzinărie pe drumul dintre Buzău și Focșani, potrivit Gândul.ro. Reclamantul nu a depus probe la dosar astfel că, la data de 27 decembrie 2022, procurorul de caz a emis ordonanța de clasare a cauzei. Mama minorului a contestat decizia şi a depus o plângere împotriva soluţiei de clasare, la șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică.

Decizia Curţii Supreme

Pe data de 9 februarie Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale. Marţi, magistraţii ICCJ au dispus redeschiderea urmării penale: „Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. În temeiul art. 335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 15/II/2/2023 din 08 februarie 2023, emisă de procurorul şef al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, prin care s-a dispus infirmarea soluţiei de clasare nr.2970/P/2022 din data de 27.12.2022 al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.2970/P/2022 al Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se precizează în minuta şedinţei de marţi a ICCJ în dosarul numărul 335/1/2023.
Astfel, procurorii pot continua cercetările dacă judecătorul de cameră preliminară admite plângerea împotriva soluției şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.