Ocrotitorul surdo-muților, sărbătorit la Mănicești

0

Așezământul Eclesial de Misiune Creștin-Ortodoxă din comuna argeșeană Băiculești, satul Mănicești, și-a sărbătorit l-a sărbătorit pe Sfântului Ierarh Meletie, arhiepiscopul Antiohiei – considerat a fi ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. 
Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în biserica închinată sfântului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar la final, a ținut slujba de sfințire a picturilor realizate pe peretele exterior al bisericii, o reprezentare a rugăciunii Tatăl nostru în imagini folosindu-se limbajul mimico-gestual. Totodată a fost sfințită și noua troiță construită pe culmea dealului, în apropierea sfântului locaș de rugăciune. Această nouă metodă pastoral-misionară ca formă de comunicare și slujire prin Limbajul Mimico-Gestual, a constat în înființarea și dezvoltarea unor programe educaționale în cadrul instituțiilor de învățământ teologic ortodox din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dar și a dezvoltării și înființării de noi comunități pentru hipoacuzici în cadrul Patriarhiei Române, lucrare la care a contribuit părintele conf. univ. dr. Onu Constantin.
Astfel, din aprilie 2017, după amenajarea, pregătirea terenului pentru construcție, achiziționarea materialelor de construcție necesare și asigurarea echipei de meșteri, s-a început construirea în satul Mănicești, Comuna Băiculești, a actualului Așezământ Religios, lucrare de zidire finalizată în anul 2021. Activitățile care se desfășoară în cadrul acestui Așezământ Eclesial de Misiune Creștin Ortodoxă, atât de către persoanele cu deficiențe de auz și vorbire, dar și de către alți credincioși, ajută și completează lucrarea misionară care se realizează în prezent în țară și străinătate. S.M.