Transportul public în Argeș, numai cu autobuze electrice!

0

În Argeș, în următorii ani, transportul în comun va trebui să fie făcut numai cu autobuze electrice. 
Astfel, după ce Parlamentul European a ratificat obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 pentru autoturisme și vehicule utilitare ușoare, Comisia Europeană a propus un nou plan ambițios solicitând ca toate autobuzele urbane noi să aibă emisii zero din 2030.
Acest lucru se va petrece cu siguranță la timp în județul nostrum, pentru că în momentul de față, flota au autobuze Publitrans a fost reînnoită și majoritatea vehiculelor de transport în comun sunt electrice, iar în cee ace privește viitoul transport în comun între Mioveni și Davidești, proiectul este făcut pentru autobuze electrice.
Revenind, Comisia propune ca toate autobuzele urbane noi să aibă emisii zero din 2030, dar a dat și solțiile și anume introducerea treptată a unor standarde mai stricte privind emisiile de CO2 pentru aproape toate vehiculele grele noi cu emisii certificate de CO2, în special: reduceri ale emisiilor cu 45% faţă de nivelul din 2019 începând cu 2030; reduceri ale emisiilor cu 65% începând cu 2035 şi reduceri ale emisiilor cu 90% începând cu 2040.
Executivul comunitar subliniază că sectorul transporturilor – camioanele, autobuzele urbane şi autobuzele pe distanţe lungi sunt responsabile pentru peste 6% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) din UE şi pentru mai mult de 25% din emisiile de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.