Șapte proxeneți, reținuți!

0

Polițiștii au făcut nouă percheziții în Argeș si Galați la o grupare de proxeneți. Opt au avut loc în județul nostru și una in Galați. Suspecții au exploatat sexual șase tinere, una dintre ele fiind minoră.
M.S.
Iată mai jos,ce a transmis IPJ Argeș intr-un comunicat de presă referitor la descinderi.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au organizat și desfășurat nouă percheziții domiciliare, în județul Argeș și județul Galați, la locuințele unor persoane, bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.*

În dimineața de 23 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județul Argeș și județul Galați, la locuințele a șapte persoane, bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda _loverboy_, șase femei, printre care și o minoră, și le-ar fi determinat să practice prostituția, în România și în străinătate, prin intermediul site-urilor de promovare a serviciilor sexuale, în folosul material al acestora.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați _16.000 de euro, 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unități de calcul, diverse înscrisuri_.

Totodată, _a fost instituită măsura sechestrului asigurător_ asupra a trei autoturisme, cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum și asupra unui imobil.

19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, _șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore_, pe bază de ordonanță, urmând ca față de aceștia să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Totodată, victimelor le-au fost asigurate măsuri de referire, sprijin și protecție de către un O.N.G. specializat în lupta împotriva traficului de persoane.