Campanie a DSP Argeș adresată preșcolarilor

0

În luna martie, în Argeș se desfășoară campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”, care aduce în atenția publică problematica sănătății orale. 
Campania este desfășurată în județ de Direcția de Sănătate Publică Argeș, iar la nivel național este implementată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Acțiunea este despre necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru preșcolari și încurajarea formarii unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potenţialelor probleme dentare. În Argeș, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății desfățoara activități privind problematica sănătății orale, necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru preșcolari și încurajarea si formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare in mediul on-line, pe website-ul DSP Arges, pe contul și pagina de Facebook “Promovarea Sănățații Argeș”. Organizatorii se alătură astfel, inițiativei Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor respectiv Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, marcată în fiecare an, pe data de 20 martie cu scopul de a aduce in atenția opiniei publice și a profesioniștilor problemele din domeniu și de a promova intervenții eficiente.
Sub sloganul ”Fii mândru de zâmbetul tău”, anul 2023 este o oportunitate în plus de a încuraja oamenii, de toate vârstele, să ia cele mai bune decizii pentru îmbunătățirea și menținerea sănătătii orale, aspect ce influențează atât sănătatea organismului cât și derularea activităților simple de zi cu zi precum discuțiile cu cei din jur, savurarea meselor, râsul alături de cei dragi. S.M.