Casa Verde Fotovoltaice se deschide în această lună!

0

Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie, au anuțat oficialii Guvernului.
După cum se știe, au crescut, în general, toate bugetele aferente programelor care vizează reducerea emisiilor de carbon. Și este vorba aici de programele care vizează creşterea eficienţei energetice în locuinţe, în administraţia publică, creşterea capacităţii de producere a energiei electrice pentru consum propriu, care se adresează consumatorilor, creşterea bugetelor pentru autoturismele verzi, adică pentru maşinile electrice şi pentru celelalte programe care vizează, de asemenea, crearea unui mediu mai sănătos, mai sustenabil în privinţa sau în perspectiva reducerii emisiilor de carbon. Programul care este cel mai aşteptat acum este cel pentru fotovoltaice pentru cetăţeni. Aici este vorba despre un buget, la prima aprobare, de peste două miliarde de lei, însă la rectificarea ar putea fi completat acest buget cu fonduri europene şi fonduri de la AFM, până la cel puţin 3 miliarde de lei. Prin bugetul alocat, în 2023 se vor putea instala panouri fotovoltaice „pe cel puţin 80.000 de case”. Conform datelor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate la finele anului trecut, toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate, iar, în urma şedinţei Comitetului de Avizare din data de 29 decembrie 2022, au fost publicate pe site-ul instituţiei încă 5.445 dosare de finanţare aprobate.
Prin acest program, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.