Părinţii sunt liniştiţi când fiul e la închisoare!

0

Doi părinţi din comuna Rucăr au ajuns să se teamă pentru viaţa lor, iar cel care le face zilele amare este chiar fiul, în vârstă de 41 de ani. Bărbatul, cu un trecut întunecat, i-a ameninţat în repetate rânduri. În încercarea de a-l ţine cât mai departe de ei, părinţii au cerut intanţei ordin de protecţie. Timp de 6 luni acesta nu ar fi avut voie să ia legătura cu ei în vreun fel. Sub pretextul că doreşte să-şi vadă fiul, care locuieşte cu bunicii, individul a încălcat în mod repetat hotărârea instanţei. Asta deşi, ordinul de protecţie îl include şi pe minor. Părinții au ajuns să se simtă în siguranță dacă bărbatul este la închisoare. Luni fiul a fost reținut de polițiști.
Luni 13, zi cu ghinion pentru Ionuț F., de 41 de ani, din comuna Rucăr. Bărbatul a fost reținut de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și amenințare. Părinții bărbatului au fost cei care au reclamat la Poliție că, în repetate rânduri, bărbatul a mers în curtea lor, adresându-le amenințări cu acte de violență, deși împotriva acestuia era emis un ordin de protecție de către instanță.
Hotărârea judecătorilor a fost dată tot la cererea părinților care se temeau pentru viața lor.

Condamnat pentru omor

Frica celor doi este întemeiată, având în vedere că Ionuț F. este recidivist. El a fost condamnat pentru omor la 13 ani închisoare, după ce a ucis un bărbat într-o comună din regiunea Moldova, de ciudă că avea o relație de concubinaj cu fosta lui iubită. A ispășit 10 ani și a fost eliberat condiționat în anul 2020. I-a rămas un rest de pedeapsă de aproximativ 3 ani. În plus, bărbatul este judecat pentru tâlhărie, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Câmpulung, în camera preliminară. În octombrie 2022 după ce Ionuț F. a provocat mai multe scandaluri și i-a amenințat deseori pe cei care i-au dat viață, părinții au cerut un ordin de protecție împotriva lui. Judecătoria Câmpulung le-a admis cererea și a emis ordinul pe o perioadă de 6 luni. Bărbatul nu avea voie să se apropie la mai mult de 150 de metri de mamă, tată și de fiul lui, minorul locuind cu bunicii. Era obligat să se prezinte periodic, la un interval de 4 săptămâni, la Secţia Rurală de Poliţie Rucăr competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie. A fost evacuat temporar din casa părintească, ceea ce l-a înfuriat. Deseori, când se îmbăta, se ducea în curtea părinților și le spunea că-i omoară pentru ceea ce au făcut.
Oamenii au sesizat Poliția, mai ales că pe data de 19 octombrie interdicția expira. Având în vedere trecutul lui, dar și comportamentul violent, oamenii legii l-au reținut pentru încălcarea ordinului de protecție și amenințare. Cercetările continuă, împotriva bărbatului fiind și alte acuzații. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.