Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea oaspetele Episcopiei

0

Cunoscutul neurochirurg Vlad Alexandru Ciurea a fost zilele trecute oaspete al Episcopiei Argeșului și Muscelului, ocazie cu care a primit și medalia creștin – ortodoxă ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”. 
Neurochirugul care are acum 83 de ani, a fost mai întâi la Pitești unde alături de neurologul savant Dumitru Constantin Dulcan a aprticipat la lansarea cărților: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” și „Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte”. După acest moment, Înaltpreasfințitul Calinic l-a primit la Curtea de Argeș pe Vlad Ciurea, care a vizitat cu această ocazie Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab. Chiriarhul a dorit să recompenseze bogata activitate desfășurată de distinsul oaspete în domeniul medical, oferindu-i acestuia medalia creștin-ortodoxă ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”. După acest moment solemn, medical a vizitat muzeul Eparhiei și Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, unde au fost purtate discuții legate de noua apariție editorială ,, Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”. Vlad Ciurea a primit din partea Înaltpreasfințitului Calinic mai multe cărți care cuprind diferite tratate despre sănătatea trupului și a sufletului, toate avându-l drept autor pe Chiriarhul Eparhiei.
În „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, profesorul Vlad-Alexandru Ciurea – specialist în neurochirurgie, oferă publicului larg recomandări pentru a ne păstra mintea limpede într-o lume tot mai agitată. Reputatul medic a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale.
Vlad Alexandru Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de 8 ani (două mandate). Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.