Sindicaliştii din educaţie protestează

0

Începând de marți, sindicaliștii din educație au început să picheteze sediile prefecturilor din ţară, acuzând dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat calendarul protestelor. Potrivit acestuia, Prefectura Argeș va fi pichetată astăzi. 
Protestele anunțate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” au început marți la Constanța. Miercuri au continuat în județul Ialomița. Astăzi sunt anunțate pichetări în Argeș. „16.03.2023 – Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj şi Prahova: între 100- 300 participanţi din partea fiecărei organizaţii”, transmit sindicaliştii. Protestele vor continua şi în săptămâna 20- 24 martie 2023 tot cu pichetarea sediilor prefecturilor din alte judeţe, acţiuni sindicale la care vor lua parte membrii organizaţiilor sindicale afiliate FSLI şi FSE “SPIRU HARET”, anunță sindicatele.

Cer măriri salariale şi sporuri

Ei acuză că au salarii mici și că nu li se plătesc orele suplimentare. Sindicatele solicită aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă, întrucât salariaţii din învăţământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri. De asemenea, cer soluţii pentru creşterea veniturilor personalului didactic auxiliar şi adoptarea, în regim de urgenţă, a normativelor pentru personalul nedidactic şi personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998.
În cazul în care solicitările organizaţiilor sindicale rămân fără rezolvare, angajaţii din educaţie vor continua acţiunile de protest cu pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie 2023, un marş de protest desfăşurat în Bucureşti în luna mai 2023 şi declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai, precum şi alte acţiuni specifice, au mai precizat sindicaliştii. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.