Obiectiv îndeplinit: 6 puncte în 2 meciuri!

0
  • Preliminarii Euro 2024

România a câştigat marți seară cu 2-1 cu Belarus, pe Arena Naţională meciul doi din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Golurile au fost marcate de Stanciu (17), Burcă (19) / Morozov (86). România şi-a îndeplinit obiectivul pentru aceaste prime două etape din preliminarii și anume obţinerea a şase puncte, după ce sâmbătă a învins 2-0 cu Andorra.
Elevii lui Edi Iordănescu au reuşit să marcheze la prima oportunitate: Stanciu înscriind dintr-o lovitură liberă din unghi, de pe partea stângă a atacului, şutul său la colţul lung fiind atins uşor de Băluţă (17). Burcă a dublat avantajul „tricolorilor” (19), agăţând mingea centrată în careu de Răzvan Marin. Pentru Burcă a fost primul gol marcat la naţională. În repriza secundă, Belarus a fost mai curajoasă, iar după o serie de ocazii la tricolorilor prin Alibec de două ori dintre care o bară și Dobre tot două oportunităţi notabile, Morozov a profitat de pasul greşit la ofsaid al apărării noastre şi l-a învins pe Radu cu un şut lobat la colţul lung (86).
România: Radu – Manea, Drăguşin, Burcă, Opruţ – Marin, Băluţă (Cicâldău, 44), Stanciu (Marin, 77) – Moruţan (Dobre, 65), Alibec (Tănase, 77), Man (Popescu, 65). Rezerve neutilizate: Niţă, Moldovan – Raţiu, Rus, Munteanu, Olaru, Sorescu. S.M.