Spărgătorii în arest, cumpărătorii anchetaţi!

0

Pornind de la sesizarea unor spargeri de locuinţe, poliţiştii Secţiei Rurale Lunca Corbului au depistat autorii și, ulterior, au extins cercetările! Mai sunt anchetate patru persoane care au cumpărat bunuri de la hoţi, cu toate că ştiau că provin din furt. Spărgătorii au ajuns în arest, iar cumpărătorii sunt acuzaţi de complicitate la furt calificat şi mărturie mincinoasă. 
Şase spargeri au fost date de hoţi, în perioada noiembrie 2022-martie 2023 în gospodării din localitatea Lunca Corbului. Toate au fost comise în gospodării care nu erau locuite. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au efectuat cercetări în dosarul penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat. Autorii au fost identificaţi ca fiind Mihai D. de 23 ani și Ion P. de 26 ani, ambii din comuna Lunca Corbului. „Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2022- martie 2023, cei doi ar fi sustras mai multe bunuri din șase gospodării din localitatea Lunca Corbului. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de lei și a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%. În ziua de 28 martie a.c., după administrarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Au găsit amatori de chilipiruri

În cursul anchetei oamenii legii au stabilit că cei doi au furat scule electrice, drujbe, materiale de construcţii, cupru, şi cam tot ce se putea vinde. Hoţii au găsit repede cumpărători, oameni dornici de chilipiruri, care deşi ştiau că bunurile provin din furt s-au bucurat că le pot procura la preţuri cu mult mai mici faţă de cel din magazin. Tocmai de aceea, ancheta a fost extinsă împotriva a patru cumpărători care sunt acuzați de complicitate la furt calificat, unul dintre aceştia fiind acuzat şi de mărturie mincinoasă. Ieri, Mihai D. și Ion P. au fost prezentaţi la Judecătoria Costeşti cu propunerea arestării preventive.
De asemenea anchetatorii au cerut procurorilor să dispună măsuri preventive şi împotriva cumpărătorilor. La închiderea ediţiei noastre soluţia nu fusese dată. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.