7 abatoare autorizate în Argeș

0
  • Atenție de unde luați carnea de miel! Carnea cumpărată trebuie să aibă ștampila ovală

La nivelul judetului Argeș există 7 abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor. 
Acestea sunt situate în Bascov (SC Sam Dor Divers SRL, SC Rador A&E SRL și SC Stanion Invest Total SRL), Câmpulung Muscel (SC Abatorul Câmpulung SRL), Rucăr (SC Cosco Vele SRL) Costești (SC Muntenia Costesti SRL) și Albeștii de Argeș (SC Angus Dada Sam SRL – punct de tăiere la nivelul fermei). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescatorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar. Până în prezent, DSV Argeș nu a fost solicitată pentru amenajarea de puncte de sacrificare din partea primăriilor sau alte centre de tăiere la nivelul exploatației. Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul acestor abatoare, se face în piețe în spațiile autorizate temporar pentru această activitate piața Ceair, piața Smârdan, piața Găvana din Pitești, piața centrală Curtea de Argeș, precum și în măcelării înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului Argeș. Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie sa fie marcate cu stampilă ovală. ”Atragem atenția pe această cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziționate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinară – comerț stradal sau alte spații neaprobate sanitar veterinar. În această perioadă, asistenta sanitară veterinară în toate piețele din județ va fi permanentă, inclusiv sambata și duminica, cu programul de lucru și telefoanele de contact ale medicilor veterinari afișate la loc vizibil” ne-a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Sorin Sorescu. S.M.