Cele mai bune locuri de cazare la preț mic din Istanbul?

0

Istanbul este o metropolă aflată la joncțiunea a două continente și este locul unde se află Hagia Sofia, una dintre cele mai frumoase clădiri ale primului mileniu sau Marele Bazar. Este cel mai populat oraș al Turciei, dar mirosurile, culorile, muzica sau monumentele sunt cele care îți vor permite să simți atmosfera uimitoare și fiorul aventurii într-un loc care îmbină multe culturi și unde trecutul este încă viu.

Alegerea unui hotel în Istanbul – ce trebuie să reții

Primăvara și toamna sunt cele mai potrivite momente din an când merită să vizitezi Istanbul, în special pentru că nu există atât de mulți turiști, iar vremea este potrivită pentru plimbări.

În cartierele turistice din Istanbul, hotelurile sunt mai scumpe în weekend, iar cele de afaceri sau cele care sunt aproape de aeroport sunt mai ieftine în weekend. De asemenea, trebuie să verifici în ce perioade sunt sărbători, căci acestea înseamnă trafic crescut și prețuri mai mari.

Din mai până în octombrie se poate considera sezon de vârf, mai exact, acea perioadă de timp când există foarte mulți turiști, iar aceasta este perioada din an când există cele mai multe oferte. Dar, nu trebuie să verifici fiecare companie aeriană în parte, pentru a găsi oferte convenabile, ci este suficient să folosești un motor de căutare care îți va permite să alegi cele mai potrivite bilete de avion și cazări în diverse locații ale Istanbulului, fie că este vorba despre hoteluri, apartamente, hosteluri sau vile. Mai mult, dacă vei alege să îți rezervi călătoria pe eSky, vei avea acces la toate informațiile și detaliile într-un singur loc.

Alege cu grijă cazarea, pentru a nu rata nici un obiectiv turistic important

Există numeroase zone și cartiere în Istanbul unde se poate găsi cazare ieftină și de unde se poate explora convenabil orașul. Dar, atunci când alegi, trebuie să optezi pentru o cazare potrivită, astfel încât să ai parte de cel mai bun sejur posibil.

De aceea, atunci când vrei să descoperi toate minunile culturale ale Istanbulului, trebuie să alegi o zonă aproape de monumente și transportul în comun.

Dacă, pe de altă parte, vrei să ieși și să te bucuri de viața din Istanbul, alege cazare într-un cartier plin de viață, cu baruri, cluburi și restaurante.

Indiferent de cazarea pe care o vei alege, încearcă să descoperi acest oraș uimitor și să te bucuri de vizită.

Cazare la prețuri mici în Istanbul – ce poți alege?

  • Cartierul Galata – alege partea autentică a Istanbulului

Zona din jurul celebrului Turn Galata este o parte foarte turistică și plăcută a orașului. Este adesea denumit cartierul artistic al orașului, datorită numeroaselor cafenele și magazine cu instrumente muzicale. Această parte a orașului este bine deservită de transportul public, care îți va permite să vizitezi principalele obiective turistice, precum Yeralti Camii, moscheea subterană, piața Taksim și bineînțeles, Turnul Galata. Mulți dintre turiștii care achiziționează bilete avion Istanbul își aleg cazare în această parte a orașului.

  • Cartierul Besiktas – aproape de toate punctele de interes

Acesta este de fapt un district foarte mare, al cărui centru este plin de viață, distractiv și autentic. De asemenea, este o zonă accesibilă și ieftină pentru turiști, iar zona este privilegiată, fiind la jumătatea distanței dintre orașul vechi și malul Bosforului. Aici trebuie neapărat vizitat parcul Yildiz sau celebrul Palat Dolmabahce.

  • Cartierul Cihangir

Această zona este renumită pentru viața de noapte și locul privilegiat al acestui cartier din oraș, oferind o priveliște unică asupra Bosforului, transformându-l într-un cartier destul de elegant și foarte popular.

  • Nisantasi – cartierul de cumpărături și modă

Această zonă este cunoscută drept cartierul modei din Istanbul și, prin urmare, turiștilor doritori de cumpărături le va plăcea să stea aici. Este situat în centrul orașului Istanbul, în partea de nord a Coastei de Aur. Acesta este noul cartier la modă din Istanbul, unde se poate mânca bine în multe baruri, cafenele și restaurante!

  • Lângă malul Bosforului – cartierul Ortakoy

Acesta este unul dintre cele mai frumoase cartiere din Istanbul. Foarte colorat și situat lângă apele Bosforului, este foarte plăcut să locuiești acolo în timpul vacanței. Există multe cluburi celebre în oraș și este, de asemenea, o zonă universitară. Cu toate acestea, este puțin departe de centrul orașului și poate fi greu de ajuns acolo din cauza traficului.

  • Cartierul Sultanahmet – locul unde vei descoperi cultura orașului

Acest cartier este aproape de multe dintre atracțiile importante din Istanbul și este foarte popular în rândul turiștilor care doresc să facă un sejur scurt pentru a descoperi orașul și istoria acestuia. Cazarea aici este ieftină și, de asemenea, este zona cea mai potrivită pentru descoperiri culturale. Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita aici se numără Hagia Sofia, Moscheea Albastră, Parcul Sultanahmet, Muzeul Mozaicului și Piața Hipodromului.

Istanbul este acel oraș cu o locație unică, așa că te poți caza în Asia și să te plimbi prin Europa toată ziua. Și, indiferent de locația pe care o vei alege, fiecare zonă are avantajul de a fi autentică, fie că este modernă sau destul de tradițională.