Fotbalistul Arnold Garita, ținta unui mesaj rasist!

1

La 24 de ore de la meciul cu UTA, terminat la egalitate, 2-2, Arnold Garita, atacantul echipei FC Argeș, a fost ținta unui mesaj rasist primit din partea unui suporter în mediul online.
Deși a marcat o ”dublă” în disputa cu arădenii, camerunezul nu a scăpat în totalitate de contestatari, mai ales după episodul legat de excluderea sa din lot. Mesajul reprobabil a venit la 24 de ore de la duelul cu UTA, cel care-i menține pe piteșteni în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cuvinte incalificabile

Totul a pornit după ce pagina de Facebook a clubului FC Argeș a preluat o declarație oferită de Garita în interviul acordat marți Gazetei Sporturilor, în care fotbalistul își declara atașamentul față de club.
Dacă majoritatea reacțiilor au fost apreciative la adresa africanului, au existat și unele mesaje critice îndreptate în direcția acestuia. Unul dintre ele conținea, printre altele, o insultă rasistă incalificabilă: ”Arnold, ca și colegii tăi aduși din junglă, bananieri, o să vă luați tălpășița cu buzunarele pline după ce o să retrogradați, că altă șansă nu mai există. Uitați de echipa asta și de proștii de care v-ați bătut joc într-un mare fel”, a fost comentariul jignitor scris de un susținător de-ai piteștenilor.

Garita: „Nu voi lăsa acest mesaj nepedepsit”

Mesajul a fost citit și de Arnold Garita, care a reacționat pe contul său de Instagram: ”Nu voi lăsa acest mesaj nepedepsit”, a scris fotbalistul de 27 de ani. Cel mai probabil, conducerea clubului din Trivale va sesiza instituțiile abilitate pentru găsirea și pedepsirea autorul acestui mesaj incalificabil. Nu este pentru prima dată când atacantul camerunez primește astfel de mesaje în mediul online, Garita primind în luna noiembrie a anului trecut un mesaj de la un adolescent, fan al echipei FC Argeș, care conținea cuvinte jignitoare: ”Te rog, nu pleca! Dacă pleci, te tai, negrule!”  M.D.

1 COMENTARIU

  1. Recunosc,comentariul este dur.Totuși, suporterii cei mai apropiați ai echipei,cum vor fi despăgubiți?Ce sa întâmplat de la demiterea lui Prepeliță pare de neînchipuit. Argeșul pare condamnată la retrogradare.Anul trecut ne plângeam ca echipa a fost nerecunoscut în play-off. Terminase pe locul 4,sezonul regular.In final echipa a terminat pe 6.Intre timp se renunțase la M.Ianovschi..De curând am fost pe Bernabeu.Cand o echipă din România va mai învinge Realul.Hai sa fim iertători cu suporterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.