Profesorii argeșeni – ieri la protest, pe 22 în Grevă Generală!

1

Profesorii argeșeni înscriși în sindicatele din învățământ au protestat ieri la București și au amenințat alături de colegii lor din toată țara cu Greva Generală pe 22 mai, dacă nu li se rezolvă revendicările. 
Astfel, după patru proteste fără rezultat, profesorii au venit din nou ieri în București, în număr mare, peste 10.000, la un miting de protest. Cele mai importante revendicări sunt: majorarea salariilor, acordarea salariului mediu brut pe economie pentru profesorii debutanți, indexarea anuală a salariilor cu rata inflației, plata orelor suplimentarea, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă, decontarea navetei și investiții în infrastructura de învățământ. Dacă nu se vor găsi soluții pentru revendicările lor, la data de 22 mai vor intra în grevă generală, iar anul școlar se va încheia mai devreme, cu aproape o lună. Protestul a fost organizat de federațiilor sindicale din Educație: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.
Marşul de protest de ieri din Capitală a început la 11.00, a pornit din Piaţa Victoriei şi s-a încheiat în faţa Palatului Parlamentului. În același timp sindicatele au anunțat că este în desfășurare un referendum privind declanşarea grevei generale în educație. S.M.

1 COMENTARIU

  1. profesorii au norma didactica de 18 ore pe saptamana (restul pana la 40 de ore cat munceste un salariat normal, pasamite sunt ore de pregatire a lectiilor, verificarea temelor si notarea lucrarilor de control).
    In cele 4 luni (pe an) de vacanta scolara profesorii nu sunt stresati de nimic.

    Dar ce fac ei cu tot acest timp liber?
    Meditatii – sunt unii care isi dubleaza sau chiar tripleaza salariul…

    Si totusi cer bani mai multi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.