Lapte și fructe în școli, încă 6 ani

0

Guvernul a aprobat miercuri seara prin ordonanţă de urgenţă continuarea programului pornit inițial sub numele Cornul și laptele, pentru elevi. 
Acest program pentru şcoli al Uniunii Europene se va desfășura și pe următorii 6 ani, în perioada 2023-2029, copiii argeșeni din preșcolar și elevii din școli urmând să primească lapte, fructe și/ sau legume în timpul unei săptămâni. Potrivit ordonanței, trebuie asigurată diversitatea produselor pentru elevi pentru ca programul să fie mai atractiv, iar autoritățile locale vor fi obligate să depună cereri de finanțare pentru a obține ajutorul de la UE. De menționat că acum doi ani, aproape 400 de mii de elevi nu au primit deloc lapte și produse lactate în școli (2021-2022) prin “Programul de școli al României”, finanțat cu bani europeni, potrivit Ministerului Agriculturii, atunci fiind și perioada Pandemiei.
De ”Programul pentru școli” vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi, suma alocată fiind de aproximativ 17,5 milioane de euro. Pentru România, repartizările orientative ale ajutoarelor din partea Uniunii, pe an şcolar, în perioada 1 august 2023-31 iulie 2029, potrivit Deciziei UE sunt:
● pentru fructele şi legumele destinate şcolilor: 6.178.236 euro
● pentru laptele destinat şcolilor:11.303.390 euro.
Componenta produselor de panificaţie este susţinută numai din bugetul naţional. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.