65 de pictori au expus tablouri la Curtea de Argeș

0

Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” a găzduit „Bienala Națională de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș”, eveniment în cadrul căruia a fost vernisată expoziția ce a avut ca temă: Regalitatea. 
Manifestarea s-a desfășurat „Sub auspiciile Familiei Regale a României”, fiind organizată de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Municipiului Curtea de Argeș, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Revista Curtea de la Argeș și Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”. Au fost expuse tablouri realizate de 61 de artiști plastici din toată țara și din Republica Moldova. Juriul alcătuit din: Gheorghe Dican, Mara Diaconu și Ion Pantilie a acordat următoarele premii: Ammar Alnahhas – locul I cu lucrarea „Castelul Peleș”; Cornelia Gherlan – locul II cu lucrarea „Regina Maria”; Cornelia Victoria Dedu – locul III cu lucrarea „Castelul”; Ioana Teodora Schmiedigen Duță – mențiune, cu lucrarea „Carmen Sylva”; Eugenia Consuella Meiloiu Moiceanu – mențiune, cu lucrarea „În adâncuri” și Ioan Pop – mențiune, cu lucrarea „Înger regal”.
Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, premiul special oferit de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a fost înmânat domnului Teodor Vescu pentru lucrarea „Mănăstirea din Curtea de Argeș”.
Moderatorul întâlnirii culturale a fost academicianul Gheorghe Păun, care a prezentat invitații, precum și programul cultural-artistic.
În sunet de toacă, părintele Mihai Moraru, Maria Mădălina Lupu, Grațian Bădescu și părintele Lupu Bogdan, au introdus asistența în frumoasă Baladă a Meșterului Manole. Elevi ai Liceului Ferdinand I au interpretat piesele: Trăiască Regele, Se aude un glas peste Carpați, Noi suntem români, Cât trăim pe acest pământ. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.