Spectacol și adrenalină la Raliul Argeșului!

0

Pregătirile pentru Raliul Argeșului, cel mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș, au intrat pe ultima sută de metri. Competiția care va reuni la start cei mai buni piloți din țară va avea loc în perioada 26-27 mai. Va fi a cincea ediție consecutivă de la revenirea din 2019, după câțiva ani în care Argeșul a lipsit de pe harta motorsportului românesc.
Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria si Consiliul Local al Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.
Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Istorie de peste patru decenii

Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990. De asemenea, o ediție a Raliului României a avut loc tot pe probele speciale din jurul Piteștiului.

9 probe speciale

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023. Cu un total de peste 400 de kilometri, dintre care 120 cronometrați, competiția se va desfășura pe durata a două zile pe Transfăgărășan, pe drumurile de lângă Câmpulung și în Pitești.
Principalele caracteristici ale evenimentului vor fi incluse în program și în acest an, cu parcul de service amplasat în Piața Vasile Milea, în timp ce startul festiv se va desfășura în Piața Primăriei din Pitești. Probele speciale vor avea loc pe celebrul Transfăgărășan, dar și în zona Câmpulung, acolo unde organizatorii au pregătit un nou traseu de concurs. Totodată, superspeciala apreciată de către fani are parte de câteva modificări, urmând a fi parcursă atât vineri, cât și sâmbătă, într-un format mai scurt decât în anii precedenți.

Două ”Superspeciale” la Pitești

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023 începe miercuri, cu recunoașterile probelor speciale, care se încheie joi după-amiază. Joi (25 mai) va avea loc primul moment dedicat fanilor: startul festiv și prezentarea echipajelor din Piața Primăriei din Pitești vor începe la ora 19:00, reprezentând cadrul ideal pentru curioși să se fotografieze cu mașinile și concurenții înscriși.
Vineri (26 mai) este o zi plină în programul raliului, cu testele oficiale de la Budeasa, acolo unde echipajele se vor încălzi pentru concurs și vor face ultimele reglaje la mașinile de concurs. Traseul de 2,5 kilometri va fi parcurs de multiple ori în intervalul orar 08:00 – 12:00.
După-amiaza zilei de vineri va continua cu primele probe speciale ale Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën: două treceri pe „Godeni”, celebra specială în lungime de 12,43 kilometri din apropiere de Câmpulung, cât și o trecere pe „Berevoiești” (10,69 kilometri), o probă care conține o secțiune complet nouă pentru echipaje. Ziua va fi încheiată de parcurgerea superspecialei din Pitești, care se va desfășura după apusul soarelui, pentru un plus de spectacol.

Se ”aleargă” și pe Transfăgărășan

Ziua de sâmbătă este dedicată integral probelor de pe Transfăgărășan, cu un program cunoscut fanilor și concurenților: „Lacul Vidraru I” (27,32 kilometri) și „Transfăgărășan” (15,38 kilometri) vor fi parcurse între Barajul Vidraru și Cabana Capra, în timp ce „Piscul Negru” (10,85 kilometri) și „Lacul Vidraru II” (27,32 kilometri) vor fi alergate în sens opus, în coborâre. O a doua parcurgere a superspecialei din Pitești încheie Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023 în aplauzele fanilor.
Se închide circulația
Desfășurarea Raliului Argeșului presupune închiderea anumitor secțiuni de drum din județul Argeș, pe care concurenții se vor duela cu cronometrul. În perioada 26-27 mai, diferite drumuri naționale, județene sau comunale de lângă Pitești, din zona Câmpulung și de pe Transfăgărășan vor fi închise circulației publice.
Vineri, 26 mai 2023:
• între orele 07:30 – 12:30 – va fi închis sectorul de drum DJ703K și Strada Sudeaua – între Str. Depozitelor și Budeasa Mică
• între orele 13:00 – 22:30 – va fi închis sectorul de drum DN 73C – de la intersecția cu DN73 până la intrarea în comuna Berevoiești
• între orele 19:00 – 24:00 – va fi închisă Strada N. Dobrin – între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Războieni
Sâmbătă, 27 mai 2023:
• între orele 09:30 – 19:00 – va fi închis DN7C – între Hidrocentrala Vidraru (Cetatea Poienari) și Cabana Capra
• între orele 15:30 – 21:00 – va fi închisă Strada N. Dobrin – între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Razboieni

Programul competiţiei competiției:
● Joi, 25 mai 2023, ora 19:00: Start Festiv și Prezentarea echipajelor în Piața Primăriei din Pitești
● Vineri, 26 mai 2023: Ziua 1 de concurs 08:00-12:00: Shakedown Budeasa 14:45 PS 1 Godeni 1 17:05 PS 2 Godeni 2 20:00 PS 3 Berevoiești 21:13 PS 4 Superspeciala Pitești 1
● Sâmbătă, 27 mai 2023: Ziua 2 de concurs 11:45 PS 5 Lacul Vidraru 1 12:23 PS 6 Transfăgărășan 15:26 PS 7 Piscul Negru 15:44 PS 8 Lacul Vidraru 2 – Power Stage 17:37 PS 9 Superspeciala Pitești 20:30 Festivitatea de premiere în Piața Primăriei din Pitești. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.