Primul meci capital pentru supraviețuirea în Liga I!

0
  • Dinamo București – FC Argeș, astăzi, ora 20.00, Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport

În decurs de o săptămână, echipa fanion a județului va disputa cele mai importante două jocuri din acest sezon competițional, barajul de menținere/promovare în Liga I.
Dinamo București și FC Argeș se vor întâlni astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul Arena Națională, în manșa tur a acestei duble confruntări, de care depinde în mare măsură viitorul clubului din Trivale. Cele două dueluri cu bucureștenii sunt capitale pentru piteșteni, obiectivul alb-violeților fiind rămânerea în primul eșalon și în sezonul viitor. FC Argeș a prins in extremis acest baraj, piteștenii terminând play-out-ul pe locul 8, cu 24 de puncte, cu unul mai mult decât Chindia Târgoviște, prima echipă aflată sub linia retrogradării. Dinamo a obținut pe ultima sută de metri calificarea în play-off-ul ligii secunde, însă a pierdut la „mustață” lupta cu Oțelul Galați pentru promovarea directă, bucureștenii încheind sezonul pe locul 4. Deși toate calculele hârtiei o dau favorită certă pe FC Argeș, alb-violeții trebuie să își arate superioritatea și pe teren. Bucureștenii mizează foarte mult pe aportul fanilor, la partida de luni fiind așteptați peste 20.000 de susținători ai ”câinilor roșii”. Împinsă de la spate de suporteri, trupa lui Ovidiu Burcă a fost o nucă tare pentru CSA Steaua și Oțelul Galați, ambele fiind învinse cu 3-0.
FC Argeș este la primul baraj pentru menținerea/promovarea în prima ligă, în timp ce Dinamo este la a doua experiență. Prima a avut-o chiar în sezonul trecut, 2021-2022, din postura de prim divizionară, când a pierdut întâlnirea cu Universitatea Cluj, echipa din Liga 2. Manșa retur a barajului de menținere/promovare este programată sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21.00, la Pitești, pe arena Nicolae Dobrin. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.