FC Argeș Basketball s-a despărțit de antrenorul Milan Mitrovic

0

FC Argeș Basketball a anunțat oficial despărțirea de antrenorul principal. Sârbul Milan Mitrovic a părăsit banca tehnică a echipei din Trivale după un singur sezon.
Mitrovic a fost numit antrenor la FC Argeș în vara anului 2022, luându-i locul lui Tudor Costescu pentru prima sa experiență ca antrenor principal la un club profesionist. FC Argeș a terminat pe locul 7, cu trei poziții mai jos decât în stagiunea precedentă când a pierdut finala mică în fața celor de la CSM Oradea. Trupa din Trivale a terminat pe locul al treilea în Grupa A din prima fază a campionatului, cu un bilanț de 9-7, calificându-se astfel în Top 10.

Rezultate sub așteptări

În Top 10, alb-violeții au avut un bilanț echilibrat, reușind să se impună în cinci din cele 10 meciuri, pentru a merge în play-off unde aveau să piardă cu 3-0 la general în fața lui Rapid București. A urmat seria din lupta pentru locul cinci cu SCM U Craiova, pierdută din nou în minim de meciuri de vulturi, cu 2-0, înainte ca echipa lui Mitrovic să o învingă pe SCM Timișoara cu 2-1 la general în duelul pentru locul șapte. Piteștenii își propuseseră să termine sezonul în primele patru poziții ale ierarhiei, iar în Cupa României să aibă un parcurs cât mai lung.
În Cupa României, FC Argeș s-a oprit în sferturile de finală. Argeșenii s-au calificat în Final Eight-ul de la Constanța din postura de lucky-loser în primul tur, după care aveau să fie eliminați de CSM Oradea. Astfel, Milan Mitrovic a adunat 37 de prezențe oficiale pe banca tehnică a echipei și a avut un bilanț negativ, 17 victorii și 20 de înfrângeri. M.D.