Testări gratuite la Budeasa și Merișani

0

Astăzi, continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin și vor avea lor testări gratuite la Budeasa și Merișani. Vor fi făcute teste Babeș Pananicolau și determinări HPV. La Budeasa, unitatea mobilă va poposi la Centrul Mutifuncțional iar la Merișani femeile care doresc să se testeze sunt așteptate la Căminul Cultural. 
Astăzi, 7 iunie, Unitatea Mobilă de Screening va ajunge în localitatea Budeasa la Centrul Multifuncțional. Se vor face testări gratuite de la ora 9.30 până la ora 13.00. De la Budeasa, unitatea mobilă va pleca la Merișani și va poposi în curtea Căminului Cultural începând cu ora 14.00. Pentru testarea HPV, se pot adresa femei cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani, iar pentru testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani. Pot beneficia de aceste analize și femei care nu au domiciliul în cele două localități, Budeasa și Merișani, anunță prefectul Radu Perianu. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0765755466.
Instituția Prefectului Argeș este partener în proiectul SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate. M.Sandu