Festival internațional de literatură la Pitești

0

În premieră pentru piteșteni, de astăzi până duminică va avea loc Festivalul internațional de literatură „Literatura în stradă” (FILSTREET) Pitești. Este organizat de Centrul Cultural Piteşti și Editura Rocart și coordonat de editorul și scriitorul argeșean Călin Vlasie. Iată mai jos ce a transmis Primăria Pitești despre evenimentul aflat la prima ediție. 
Festivalul își propune să valorifice tradiția istorică literară și culturală a municipiului Pitești, a județului Argeș, unde, de-a lungul a peste 250 de ani, s-au născut sau au trăit scriitori de primă mărime ai literaturii române, precum: Dinicu Golescu, Alexandru Davila, Liviu Rebreanu, George Topârceanu, Ion Minulescu, Urmuz, Alexandru Kirițescu, Ion Pillat, Ion Barbu, Vladimir Streinu, Tudor Mușatescu, Miron Cordun, Gheorghe Tomozei, Cezar Baltag, Florin Mugur, Cezar Ivănescu, Ileana Mălăncioiu, Gabriela Adameșteanu, Dan Horia Mazilu, Dorin Tudoran, Daniel Turcea.
FILSTREET se adresează unui public larg de cititori, juniori și seniori, dorindu-se un reper unic în literatura română de azi și în viața culturală a municipiului Pitești, și va cuprinde recitaluri de texte literare în stradă și la licee din municipiul Pitești, dar și expoziții de carte rară și de carte contemporană.
Printre invitați se află publiciști valoroși din Grecia, Canada și Mexic:
• Dimitris Kanellopoulos – Grecia. Este poet, prozator, editor, traducător din literatura română, are studii de filosofie-istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, în anii 1980. Locuiește la Atena. A publicat în limba greacă „Antologia poeziei românești” și are în pregătire, în limba greacă, „Antologia poeziei românești din secolul XX”;
• John P. Portelli – Malta. Este poet, prozator, profesor universitar la Universitatea din Toronto (Canada);
• German A. de la REZA – Mexic. Este poet, prozator, eseist, istoric, economist, traducător din literatura română, profesor universitar la Universidad Autónoma Metropolitana din Ciudad de Mexico, a studiat filosofie și istorie la București, în anii 1980. Locuiește în Ciudad de Mexico. A publicat o antologie a poeziei românești în spaniolă. Pregătește o a doua antologie pentru America Latină. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.