Greva profesorilor continuă!

0
  • ”Conflictul” ar putea fi stins azi 
  • S-au stabilit lucruri noi la BAC și Evaluare

Guvernul a plusat în negocierile cu sindicatele din învățământ, iar astăzi ”confictul” s-ar putea stinge. Astfel, oferta Executivului este 25% creștere pentru toate salariile, însă este o creștere de 25% pe medie față de nivelul salarial de dinainte de Ordonanța de urgență 53. 
De asemenea, se acordă 1.500 de lei net anual pentru personalul didactic și didactic auxiliar până în 2027, 500 de lei net pentru personalul nedidactic tot până în 2027 și 50% prima tranșă din noua grilă de salarizare de la 1 ianuarie 2024. Sâmbătă seara a avut loc o ședință între liderii județeni de sindicat și cei de la centru, pentru transmiterea opiniilor oamenilor care protestează de 3 săptămâni. Profesorii au cerut:25% creștere pentru toate salariile, aplicarea grilei de salarizare de la 1 ianuarie 2024, în maximum două tranșe, 1.500 de lei pentru personalul didactic și didactic auxiliar și 500 de lei pentru personalul nedidactic. Astăzi la ora 10, liderii sindicali vor anunța răspunsul profesorilor față de oferta prezentată astăzi de Guvern, astfel că astăzi ar putea fi ultima zi de grevă. ”Stimați colegi, până nu avem Proiectul de Ordonanță pentru a-l analiza , nu trebuie să luăm decizii pripite. Din punctul meu de vedere LUNI suntem încă în GREVĂ GENERALĂ. Va trebui să consultam așa cum am făcut și pana acum TOȚI membrii de sindicat care sunt in grevă!” și-a anunțat membrii de sindicat, liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

500 de profesori la miting

Aproape 500 de profesori argeșeni au fost prezenți vineri la București, la mitingul de protest organizat de Sindicatele din învățământ. Aceștia au plecat de dimineață din Pitești, cu mai multe autocare. În Capitală au fost prezente de mișcarea de protest, peste 20000 de cadre didactice. S.Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.