Judoka Alina Zaharia și Alina Cheru, campioane europene!

0

În perioada 12-13 iunie, la Podcetrtek – Slovenia, au avut loc Campionatele Europene de Judo-Kata. România a reuşit să cucerească medalia de aur la proba Ju No Kata prin Alina Zaharia şi Alina Cheru, sportive legitimate la CSM Pitești, descoperite și pregătite de antrenorul Cornel Pălărie.
Componente ale Lotului Naţional de Kata, condus de Iulian Surlă, cele două judoka argeșene au intrat în prima zi de concurs, cea a ca calificărilor, unde au reuşit să ocupe locul I, cu un punctaj de 402 puncte, punctaj care le-a asigurat și participarea în faza finală.
A doua zi a fost cea a finalelor, iar cele două Aline au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este al unsprezecelea titlu european pentru sportivele noastre, un record absolut în ceea ce priveşte participarea României în probă de Judo-Kata.
Delegația României a mai fost reprezentată la Ju no Kata de către judoka Dumitrița Rus și Mihaela Țipă, care s-au clasat pe poziţia a opta, aceeaşi clasare având şi junioarele de la Nage No Kata, Csilla Nagy și Cezara Dudaș.
Iată clasamentul final:
Locul I România 408,5 puncte;
Locul II Italia cu 404 puncte;
Locul III Spania cu 403 puncte. M.D.