Amendat că a alertat degeaba Brigada Antitero

1

Un coordonator unei firme de transport a sunat ieri la 112 și a alertat autoritățile spunând că în incinta Autogării Nord, din Pitești, se află un bagaj suspect. Având în vedere pericolul semnalat, în scurt timp, zona a fost încercuită de specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, Brigada Antitero, polițiști, jandarmi, pompieri. În urma verificărilor oamenii legii au descoperit că angajatul ştia că sacoşele nu prezintă pericol şi cu toate acestea a sunat abuziv la 112, prin urmare a fost amendat.
„Un bagaj suspect” a fost descoperit de un angajat, în curtea Autogării de Nord. Bărbatul a luat cele două sacoşe de rafie şi le-a mutat în incinta autogării. Acolo a discutat cu colege sale care i-au spus că bagajele sunt de aproximativ două săptămâni abandonate acolo. Chiar şi bărbatul ştia asta şi a întrebat ce face cu ele.
A fost sfătuit de colege să le lase unde le-a găsit, numai că bărbatul a insistat să rezolve cumva problema. Şi a rezolvat-o! A sunat la 112 şi a sesizat că în incinta autogării se află un bagaj suspect. Pentru intervenția specifică acestui tip de sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au luat primele măsuri pentru asigurarea unui perimetru de siguranță.
Ulterior au fost puse în mişcare toate forţele de intervenţie, respectiv: pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, Brigada Antiero, poliţişti, pompieri, jandarmi. A fost încercuit perimetrul, s-a interzis accesul, persoanele din interior au fost evacuate. În acţiunea lor, pirotehniştii de la IPJ Argeş au folosit şi un câine special antrenat pentru a depista materiale explozive.
Oamenii legii şi-au dat seama, în scurt timp, că nu este un pericol real, dar au fost nevoiţi să respecte procedura în cazul „coletelor suspecte”. În cele din urmă, bănuielile oamenilor legii s-au confirmat, bagajele nu aveau conținut periculos, era vorba de două sacoşe pline cu haine.
După ce acţiunea s-a încheiat, poliţiştii Secţiei 2 au stat de vorbă cu oamenii şi au aflat că însuşi cel care a alertat forţele de ordine cunoştea că bagajul nu era periculos, dar a sunat la 112 pentru că „ nu ştia ce să facă cu ele”, asta deşi colegii i-au spus să nu sune. De aceea, poliţiştii l-au amendat pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112. Sancţiunea prevăzută în astfel de cazuri este de la 1.000 la 2.000 de lei. Dacă o va achita în termen de 15 zile, bărbatul va putea să scape cu 500 de lei, jumătate din minimul sancţiunii. M.Sandu