Israel și Spania, în semifinalele Euro U21!

0

Israel U21 și Spania U21 sunt primele două formații calificate în semifinalele EURO 2023, competiție care se desfășoară în România și Georgia.
Ambele jocuri disputate sâmbătă seară au ținut cu sufletul la gură microbiștii din cele patru țări, însă în final favoritele au reușit să se impună și au rămas în cursa pentru câștigarea trofeului.

Dramatism total pentru gruzini

Israel a reușit să-și asigure biletele în careul de ași al competiției după executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute a fost egalitate, 0-0, echilibrul menținându-se și după cele două reprize suplimentare de prelungiri pe stadionul Paichadze din Tbilisi. Susținuți de 45.000 de spectatori, georgienii au ratat două execuții de la punctul cu var, iar israelienii s-au impus cu 4-3. Gruzinii au părăsit competiția în lacrimi, dar cu fruntea sus, spre deosebire de România, a doua țară gazdă, care s-a făcut de râs. Israel va întâlni în semifinale învingătoarea sfertului Anglia – Portugalia, partidă disputată aseară.

Calificare cu emoții

Spania U21 s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Elveției U21 și este a doua semifinalistă a competiției. Ibericii au avut nevoie de două reprize suplimentare de prelungiri pentru a câștiga duelul de pe stadionul Giulești. În minutul 68, Sergio Rodrigo a deschis scorul, însă elvețienii au egalat în minutul 90+1 prin Amdouni. ”Furia Roja” a marcat golul victoriei în minutul 103, șutul lui Miranda, de la marginea careului, fiind deviat în poartă de un jucător elvețian. În careul de ași, Spania U21 va da peste câștigătoarea dintre Franța U21 / Ucraina U21, meci disputat aseară, după închiderea ediției. M.D.