Anglia și Ucraina, în careul de ași al Euro U21!

0

Selecţionatele Angliei şi Ucrainei s-au calificat, duminică, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 găzduit de România şi Georgia. Cele două reprezentative completează careul de ași al competiției, în care sâmbătă și-au mai asigurat prezența Israel și Spania. Foto: Gazeta Sporturilor
Anglia a trecut în sferturi de Portugalia cu 1-0, la Tbilisi, prin golul marcat de Anthony Gordon (34). Selecționata Albionului a un parcurs perfect, cu patru victorii consecutive şi niciun gol primit. Lusitanii au avut o bară în acest meci prin Henrique Araujo, într-un meci pe care l-au dominat în oarecare măsură, având o posesie de 53% şi 18-6 la şuturile la poartă (doar 4-3 pe spaţiul porţii).

Franța,eliminată!

În cel de-al patrulea sfert de finală, Ucraina a dispus de Franţa cu scorul de 3-1, la Cluj-Napoca. ‘’Les Bleuets’’ au deschis scorul prin Ryan Cherki (19), dar apoi Ucraina a punctat prin Gheorghi Sudakov (32 – penalty, 44) şi Artem Bondarenko (86).
Ucraina va juca în semifinale contra Spaniei, miercuri, pe Stadionul Steaua din Bucureşti (22:00). Spania şi Ucraina au ocupat primele două locuri în Grupa B, din care a făcut parte şi România. Meciul direct, disputat pe Stadionul Giuleşti, s-a terminat la egalitate, 2-2. Bogdan Viunik (43) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Ruslan Rotan, dar ‘’La Rojita’’ a egalat prin autogolul lui Ivan Jelizko (49). Gheorghi Sudakov a adus din nou Ucraina în avantaj (81 – penalty), dar Abel Ruiz a închis tabela (90).
Cealaltă semifinală va opune Anglia şi Israelul, tot miercuri, la Batumi.

Euro U21
Sferturi de finală:
Sâmbătă, 1 iulie ⚽ Israel – Georgia 4-3 după penalțy-uri (0-0 după 120 min.) ⚽ Spania – Elveția 2-1 (1-1 după 90 min.)
Duminică, 2 iulie ⚽ Anglia – Portugalia 1-0 ⚽ Franța – Ucraina 1-3
Semifinale:
Miercuri, 5 iulie ⚽ Israel – Anglia (ora 19.00, TVR 1, Adjarabet Arena, Batumi) ⚽ Spania – Ucraina (ora 22.00, TVR 1, Stadionul Steaua, București)
Finala:
⚽ Duminică, 8 iulie, ora 19.00, Batumi Arena (Batumi), TVR 1 M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.