România, locul 15 la Jocurile Europene

0

Duminică seară, în Polonia, a avut loc festivitatea de închidere a Jocurilor Europene. Romania a încheiat competiția pe locul 15 între cele 48 de națiuni participante.
Sportivii tricolori și-au trecut în cont 17 medalii, dintre care 6 de aur, 6 argint și 5 de bronz. Pugilista Lăcrămioara Perijoc, medaliată cu argint la această întrecere, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a fluturat drapelul României la festivitatea de închidere în arena din Cracovia.

”Team Romania, mândrie și spirit de echipă!

Locul 14 în clasamentul pe medalii. Din 48 de națiuni. Am luptat, ne-am bucurat alături de toți cei care ne susțin și le întoarcem tuturor sentimentele de unitate, mândrie și onoare. De 17 ori am urcat pe podium. Imnul României a răsunat de șase ori la Jocurile Europene Cracovia. De șase ori am luat argint și de cinci ori bronz. Fiecare victorie a avut în ea pasiunea pentru ceea ce facem și sentimentul că suntem o echipă. Brațele noastre s-au deschis și pentru cei care n-au reușit în această competiție să cucerească medalii. Sunt tot ai noștri, suntem împreună la bine și la greu. Mulțumim suporterilor și celor care ne-au urmărit pe pagina de facebook, fiecare mesaj a ajuns la inimile noastre. Întoarcem bucuria și ne înclinăm cu respect pentru că împreună suntem Team Romania” a fost mesajul transmis de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Cine a câștigat medalii pentru România

Medalii de aur (6) au fost obținute de ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 de metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin) și Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu). Medalii de argint (6) au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 de metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pugilista Lăcrămioara Perijoc la categoria 54 kg. Medaliile de bronz (5) au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă. Argeșul a fost reprezentat la această competiție de judoka Florentina Ivănescu și Alexandru Raicu, însă cei doi sportivi piteșteni nu au reușit să prindă podiumul la categoriile la care au concurat. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.