O victorie și o înfrângere la Europeanul U19 de handbal feminin

0

Echipa de handbal feminin a României are un bilanț de o victorie și o înfrângere după primele două meciuri de la Campionatul European de handbal feminin Under 19 găzduit de țara noastră.
România a fost învinsă de Portugalia cu scorul de 36-30 (17-15), vineri, în Sala Polivalentă Piteşti Arena, într-un meci din Grupa B a turneului final care are loc la Piteşti şi Mioveni. După victoria concludentă de joi seară cu Islanda (41-33), tricolorele au cedat neaşteptat în faţa Portugaliei, după un meci în care lusitanele au condus în marea majoritate a timpului.
Pentru echipa antrenată de Simona Maior-Paşca, Luminiţa Dinu Huțupan şi Valentina Ardean Elisei au marcat Maria Diana Lixăndroiu 8 goluri, Mihaela Andreea Mihai 6, Alisia Lorena Boiciuc 5, Denisa-Roxana Romaniuc 3, Mariam Nadia Mohamed 3, Rebecca Geamănu 2, Anamaria Mihaela Grigore 2, Lavinia Ioana Florea 1.
De la învingătoare s-au remarcat Luciana Rebelo 12 goluri şi Sofia Ferreira 7. Au mai înscris Luana Jesus 5 goluri, Julia Figueira 4, Naide Goncalves 4, Carmen Figueiredo 3, Constanca Sequeira 1. Portarul Matilde Rosa a apărat 13 aruncări.

Germania, liderul grupei

În celălalt meci al grupei, Germania a trecut de Islandal la limită, scor 31-30. După primele două meciuri, Germania ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Portugalia, 2 puncte (+5), România, 2 puncte (+2), Islanda, 0 puncte. Primele două clasate se vor califica în grupele principale.
Șanse reduse de calificare
Tricolorele au jucat aseară, după închiderea ediției, ultimul meci din grupă, contra Germaniei. După eșecul cu Portugalia, șansele României de calificare în primele opt s-au redus considerabil. Fetele noastre aveau nevoie de o victorie la cel puțin 4 goluri cu Germania pentru a merge în grupele principale, dacă Portugalia nu se împiedică de Islanda. Țara noastră a ocupat locul 5 la ediţia din 2021 a competiţiei. Primele 13 clasate la Europeanul din judeţul nostru se vor califica la Campionatul Mondial de junioare de anul viitor din Macedonia de Nord. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.