Atac grav asupra a doi bătrâni, pe stradă!

0
  • O victimă se află în stare critică

Doi bărbați, vârstnici, au ajuns la spital luni seara fiind loviți pe stradă de un necunoscut. Agresorul i-a pocnit cu pumnul și i-a doborât la pământ fără să-i cunoască și fără motiv. După atacuri a plecat mai departe ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. A fost prins de polițiști în Nord, după a doua agresiune. Era agitat și nu a vrut să coopereze cu oamenii legii. A fost reținut.
Primul care a căzut pradă furiei necunoscutului este Viorel C., un piteștean, în vârstă de 65 de ani. Omul se afla în apropierea Bazarului Gheorghe Lazăr când a fost atacat. Străinul a venit la el și l-a lovit cu pumnul în față. Lovitura a fost atât de puternică încât Viorel C. s-a dezechilibrat și a căzut lovindu-se cu capul de asfalt. Se spune că omul a rămas la pământ, inconștient, iar agresorul a plecat fără să-i pese de starea victimei. A fost sesizată Poliția și un echipaj de la Secția 1 Pitești a mers în zonă. Bărbatul rănit a fost preluat de o ambulanță și a fost transportat la spital. Și-a revenit pentru puțin timp, moment în care a apucat să le spună polițiștilor că nu-l cunoaște pe agresor și că nu știe de ce l-a lovit. La spital s-a constatat că are leziuni grave la cap. A fost internat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Oamenii legii au demarat cercetări pentru identificarea necunoscului care l-a lovit, din senin!

Prins după ce a lovit al doilea bătrân

La mai puțin de o oră, individul a atacat un alt bătrân. În timp ce mergea pe strada Negru Vodă, în apropiere de Secția Psihiatrie, agresorul l-a văzut pe Ion A., de 76 de ani, din Pitești care mergea pe bicicletă. L-a împins ca să-l doboare și l-a lovit cu pumnul în față. Biciclistul a căzut și s-a ales cu o rană la cap. A fost preluat de un echipaj medical fiind transportat la spital, acolo unde a rămas internat. Un șofer, martor la cele petrecute, a sunat la 112 și le-a dat detalii oamenilor legii în privința agresorului. Daniel H., de 40 de ani, din Pitești, a fost depistat tot în Nord, în timp ce se îndrepta către Kaufland. Era agitat, mirosea a alcool și avea manifestări specifice unui om aflat sub influența drogurilor. ”Bărbatul în cauză, de 40 de ani, din Pitești, nu a cooperat și nu s-a supus solicitărilor polițiștilor, condiții care au impus încătușarea acestuia, în vederea conducerii la sediul poliției, pentru cercetări. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș despre acest caz.

Nu a cooperat cu anchetatorii

Nici la audieri bărbatul nu a fost cooperant. Acesta s-a manifestat în continuare cu nervozitate și a refuzat să vorbească. În jurul orei 1.00, a fost reținut, după ce pe numele lui a fost emisă ordonanță pentu 24 de ore. Inițial au fost întocmite două dosare penale, pentru fiecare agresiune, iar la cercetări anchetatorii și-au dat seama că este vorba de același autor în ambele situații. După modul în care a acționat, pare să fi avut o problemă cu bătrânii și îi lovea fără motiv. Ieri, cazul a fost preluat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Municipiului Pitești. Din nefericire, starea lui Viorel C., prima victimă, este critică.
În cursul nopții, bărbatul a fost supus unei intervenții neurochirurgicale. Este în comă, intubat și contectat la aparate, iar medicii au prognostic rezervat în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire. M.Sandu