Mascat, a tâlhărit trei prostituate

0

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Mioveni, a fost condamnat la închisoare după ce a atacat trei prostituate și le-a tâlhărit. A negociat cu una dintre ele pretinzând că este client, dar când a ajuns la apartament, în loc de partida de sex la care se aștepta fata, a intrat în casă mascat și înarmat cu un cuțit. Făptașul era cunoscut consumator de droguri și avea o datorie pe care a achitat-o imediat după comiterea faptei. Cu o lună înainte, tânărul primise o condamnare definitivă pentru trafic de droguri.
Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă, iar Florinel D., de 19 ani, din Mioveni a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu executare. El este acuzat că a premeditat fapta și a acționat noaptea, mascat. Când a comis tâlhăria nici nu împlinise 19 ani. ”În data de 23.02.2022, persoanele vătămate(…)s-au deplasat din localitatea de domiciliu în oraşul Mioveni, unde închiriaseră un apartament pentru a întreţine raporturi sexuale contra cost cu diferite persoane. În acest sens persoanele vătămate postaseră mai multe anunţuri pe site-ul publi24 prin care arătau că oferă servicii de escortă pe raza oraşului Mioveni. În jurul orei 18:45-19:00, persoana vătămată (…) a fost contactată de inculpat la unul dintre numerele de telefon postate pe site, cei doi convenind să se întâlnească, persoana vătămată comunicându-i inculpatului adresa unde acestea locuiesc. În jurul orei 19:30 inculpatul, a ajuns la adresa din oraşul Mioveni, (…) unde locuiau persoanele vătămate şi a pătruns, purtând în zona feţei o mască din material textil, în apartament cu acordul persoanei (…) cu care discutase anterior. După ce s-a descălţat, inculpatul a scos de la brâu un cuţit cu lungimea de 30 cm şi lama de 18,5 cm şi solicitat persoanelor vătămate (…) şi (…) care între timp venise la intrarea în apartament, să îi predea sumele de bani pe care le au asupra lor. Speriate, persoanele vătămate s-au refugiat în bucătăria apartamentului, fiind urmărite de inculpat. Întrucât persoanele vătămate au menţionat că nu deţin sume de bani, inculpatul a preluat de pe masa aflată în bucătărie un telefon mobil marca Huawei P10 Pro şi un telefon mobil marca Oppo ce aparţineau persoanei vătămate (…) şi un telefon mobil marca Samsung S20 care aparţinea persoanei vătămate (…) partea vătămată (…) a reuşit să îşi recupereze telefonul mobil marca Samsung S10 plus ce îi aparţinea şi care de asemenea se afla pe masă, pe care l-a băgat în buzunarul halatului cu care era îmbrăcată. …inculpatul i-a solicitat să îi predea bunul în cauză, ameninţând-o cu cuţitul pe care îl avea asupra sa pe care l-a îndreptat în zona gâtului persoanei vătămate, cea din urmă a refuzat să se conformeze, astfel că inculpatul a părăsit imobilul. În continuare inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca VW Golf cu numărul de înmatriculare (…) până în zona parcării supermarketului Kaufland din oraşul Mioveni unde s-a întâlnit cu martorul (…) căruia i-a predat unul dintre telefoanele mobile sustrase, respectiv telefonul mobil marca Samsung S20, în contul unei datorii mai vechi, păstrând asupra sa celelalte două telefoane mobile”, scrie în motivarea sentinței Curții de Apel Pitești.
Tânărul a fost prins cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș, după ce a fost văzut, pe imaginile surprinse, intrând și părăsind imobilul. A fost oprit în trafic și sub scaunul mașiii au fost găsite două dintre cele trei telefoane. A fost dus la audieri. Tatăl incupatului le-a predat anchetatorilor hainele pe care fiul lui le purtase în timpul comiterii tâlhăriei. Făptașul a fost plasat în arest la domiciliu și ulterior a fost trimis în judecată. Cele trei prostituate s-au constituit părți civile în proces. Una a cerut daune 5000 de euro, alta 1400 lei și ultima 2.500 lei. Tânărul a înapoiat tefoanele victimelor. Judecătorii au respins cererea inculpatului prin care solicita să primească o pedeapă cu suspendare, motivând că intenționează să își continue studiile. ”Astfel, instanţa de fond a apreciat că faptele inculpatului prezintă un grad de pericol social sporit acesta pătrunzând în timpul nopţii şi având faţa acoperită cu o mască din material textil, în locuinţa persoanelor vătămate. S-a reţinut, de asemenea, că inculpatul a premeditat comiterea faptelor, purtând asupra sa un cuţit cu lama cu lungimea de 18,5 cm, obiect pe care l-a şi folosit pentru a înfrânge rezistenţa victimelor. S-a avut în vedere, de asemenea, circumstanţele personale ale inculpatului, persoană care la data comiterii faptei nu împlinise 19 ani şi care prezenta sindrom adictiv (n.r. dependență) pentru consumul de droguri. S-a notat şi faptul că inculpatul a comis faptele ce fac obiectul prezentei la aproximativ o lună după rămânerea definitivă a sentinţei penale nr. ###/20.12.2021 pronunţată de tribunalul ##### prin care fusese condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 (n.r. trafic de droguri)”, după cum au motivat judecătorii în sentința definitivă. Tânărul a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, iar magistrații Curții de Apel Pitești au redus pedeapsa la 2 ani și 10 luni închisoare, cu executare. M.Sandu