Arșița încetinește trenurile spre Pitești

0

Trenurile care vin la Pitești, dinspre București sau Craiova vor circula în următoarea perioadă cu o viteză mai mica decât cea obișnuită, din cauza caniculei și a riscului existent de la căldură pe căile ferate. S.M.
Astfel, traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară cu limitarea vitezei de circulaţie pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer şi peste 50 de grade la nivelul solului, informează Digi 24. CFR spune că măsurile sunt necesare pentru siguranţa traficului: „În intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade C, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”.
Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet. n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.