Cine se califică în Play-off și Play-out

0

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație.
La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă: # Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii # Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii. În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20. Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă. Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7. Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor.
Se micșorează numărul
Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.
Ordinea la retrogradare
În ceea ce priveşte ordinea retrogradării în Liga 3, aceasta este dată în primul rând de poziţia ocupată la finalul play-out-ului, iar apoi, în cazul a două echipe aflate pe acelaşi loc în grupe diferite, de punctele acumulate la final de play-out.