Tabăra de pictură religioasă pentru copii, la Robaia

0

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a desfășurat la Mânăstirea Robaia ediția a VIII-a a Tabărei de creație – pictură religioasă ”Sfântul Cuvios Pafnutie Pârvu Zugravul”. S.M.
Acțiunea a fost organizată de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză, iar în cadrul acesteia au participat 10 elevi din mai multe școli din județ, care au fost îndrumați de cadrele didactice, Maria-Alexandra Chiriță și Geanina Copae de la Școala Gimnaziala Nr. 1 Valea Iasului. Ca și la celelalte ediții, gazdă a fost stareța, Siluana dar și celelalte maici, de la mânăstire. Copiii au desfășurat numeroase activități care le-au stârnit interesul, începând cu prezentările, apoi urmând diferite ateliere pe care aceștia le-au desfășurat cu bucurie: pictură, desen, muzică, lectură, dar și drumeție la Fântâna de Leac, vizitarea atelierului de veșminte din Mănăstirea Robaia și închinarea la biserică.
Tabără a fost coordonată de preotul Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de preotul Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Toți participanții, la final, au primit daruri din partea mănăstirii.