Argeșeancă admisă prima la Conservator

0

Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, olimpică la nai, a fost admisă prima la Universitatea de Muzică București. Cu toate că a obținut locul I pe țară la Olimpiada de Muzică și ar fi putut să intre fără examen la orice univeristate din țară, a preferat să dea examen la București, acolo unde a fost admisă cu media 9,97. M.Sandu
Mădălina Lupu este din Tigveni și a început să studieze naiul de la vârsta de 8 ani sub îndrumarea profesorului Ionuţ Cîrstea. De câţiva ani este eleva maestrului Gheorghe Zamfir, idolul său şi artistul care a inspirat-o şi motivat-o să facă performanţă cu acest instrument.
A fost elevă a Liceului ”Dinu Lipatti” din Pitești și a obținut locul I pe țară la Olimpiada de Muzică. Extrem de talentată, Mădălina Lupu cântă la opt instrumente: nai, cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval şi flaut.

A preferat să dea examen

Tânăra artistă a fost admisă prima la Universitatea Națională de Muzică din București. Media cu care a reușit este 9,76. Din toamnă, Mădălina va studia naiul la clasa profesoarei Daniela Cernătescu, într-o grupă cu alți 4 colegi. Foarte cunoscută și apreciată pentru talentul ei, Mădălina ar fi avut șansa de a intra fără examen la universitățile de muzică din Cluj și Brașov care i-au transmis invitații în acest sens, dar ea a preferat să susșină examenu la București, singura facultate care nu avea locuri rezervate pentru olimpici. Despre cariera ei, Mădălina Lupu a declarat pe vremea când era elevă la Liceul ”Dinu Lipatti”: ”Am interpretat la nai aproape toate genurile muzicale, mai puțin jazz. În opinia mea, Doina izvorâtă din sufletul românului, care este înscrisă în Patrimoniul UNESCO, nu are grad de comparație. Ea exprimă toate stările sufletești ale omului, din cele mai vechi timpuri până în ziua de astăzi și nimeni nu a interpretat-o mai sensibil și mai frumos decât maestrul Gheorghe Zamfir”.