Înfrângere în sala Pitești Arena!

0
  • România – Slovacia 65-69 (10-18, 19-13, 24-23, 12-15)

Reprezentativa de baschet masculin a României a înregistrat primul eșec pe teren propriu din actuala campanie de precalificări europene, Vulturii fiind nevoiți să se recunoască învinși în confruntarea din Pitești Arena cu Slovacia, scor 65-69.
Sâmbătă, 29 iulie, tot în Pitești Arena, cu începere de la ora 18:30, naționala tricoloră pregătita de antrenorul Michael Gorke va primi replica Albaniei, în vreme ce în data de 2 august Vulturii se vor deplasa în Slovacia pentru un meci decisiv pentru supremația Grupei I și implicit calificarea în FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.
Meciul de la Pitești Arena a contat pentru etapa a II-a din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. După un început echilibrat, în care ambele echipe s-au tatonat reciproc, oaspeții au reușit să găsească soluții optime și au pus preluat conducerea pe tabelă, închizând primul sfert cu un avantaj consistent, scor 10-18. Următoarele zece minute au aparținut Vulturilor, care au reușit să preia frâiele jocului și au reușit până la pauză să reducă din handicap, astfel că echipele au intrat la vestiare la scorul de 29-31. La reluare, naționala noastră a căutat să preia inițiativa, dar Brodziansky a fost greu de anihilat, în pofida eforturilor deosebite depuse de Alexandru Olah, susținut de Richard, Măciucă, Torok și Kuti, astfel că și cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu Slovacia în avantaj, scor 53-54. Ultima parte a meciului s-a jucat cu garda jos, ambele echipe forțând pe rând desprinderea. România a reușit de trei ori consecutiv să preia conducerea, iar cu cinci minute înainte de final, Kuti i-a adus pe tricolori în avantaj cu un coș de la mare distanță, 61-58.
Slovacul Brodziansky ne-a marcat 32 de puncte!
Oaspeții au reusit să preia din nou conducerea și chiar să se desprindă la 63-68 în min.38, grație aceluiași Brodziansky. Ultimele minute nu au adus mult dorita revenire a Vulturilor, astfel că fluierul final al arbitrilor a închis tabela de marcaj la scorul de 65-69, Slovacia înregistrând prima victorie din Grupa I, în vreme ce România a picat pe locul secund, având o linie de clasament cu o victorie și o înfrângere. Alexandru Olah a fost MVP-ul tricolorilor, cu 22 de puncte, 10 recuperări şi o pasă decisivă. El a fost urmat de Mihai Măciucă, cu 14 puncte, și Kris Richard, cu 11 puncte. Principalul marcator al Slovaciei a fost Vladimir Brodziansky (32 puncte), urmat de Timotej Malovec (12 puncte). M.D.