Fost șef de serviciu judecat pentru delapidare

0

O pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani riscă fostul șef al departamentului economic al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA Argeș), într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată. Ionuț P. este acuzat că și-ar fi însușit 675.000 lei din banii asociației, iar cercetările au fost finalizate și va fi trimis în judecată.M.Sandu
Pe 18 noiembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, l-au reţinut pe Ionuţ P., fost consilier local al Piteştiului şi fost șef al departamentului economic al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA Argeș), într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată. Totul a ieșit la iveală după ce Ionuț Popescu a condus băut Loganul de serviciu și a făcut accident, cu daună totală. Primarul Cristian Gentea, în calitate de preşedinte al ADIA, a comandat imediat un audit și, după ce s-a descoperit că din asociație lipsește suma de 675.526 lei, a făcut plângere penală. Conform informaţiilor din anchetă, banii respectivi ar fi ajuns la Ionuț P. fie prin retrageri de numerar, fie prin majorarea salariului personal cu mai mult decât era prevăzut. A petrecut 24 de ore în arest, apoi fostul consilier PSD a fost pus sub control judiciar. După ce matrapazlâcurile lui au fost decoperite, fostul șef de departament a făcut o înțelegere la notar, în aprilie 2021 prin care se obliga să restituie banii până la sfârșitul lunii septembrie. Apoi s-a răzgândit! A fost dat în judecată pentru a fi executat silit și a pierdut procesul, fiind pus sechestru pe un apartament ce îi aparținea.

A fost rănit grav în urma accidentului

Ionuț P., fost consilier local piteștean din partea PSD în mandatul fostului primar Cornel Ionică, a avut un accident grav cu mașina Dacia Logan a instituției pe 16 ianuarie 2021. Ulterior, polițiștii au costatat că Ionuț P. se afla sub influența alcoolului când a avut loc evenimentul rutier într-un sens giratoriu din comuna Mărăcineni. În urma accidentului, autoturismul a fost avariat în proporție de 80%, iar Ionuț P. a avut nevoie de spitalizarea și un concediu medical de 90 de zile. Acesta și-a dat demisia din funcție și nu mai lucrează în cadrul ADIA. Asociația nu a fost despăgubită de către firma asiguratoare din cauza faptului că autoturismul a fost condus sub influența băuturilor alcoolice, iar Ionuț P. a plătit echivalentul în lei al sumei de 8.733 de euro pentru pagubele create.

Dosarul va ajunge la instanță

”Polițiștii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice Argeș au finalizat cercetările în dosarul penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. ”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2014-2020, un bărbat de 41 de ani, având calitatea de şef departament economic în cadrul unei asociații din municipiul Pitești, şi-ar fi însuşit în mod necuvenit sume de bani din gestiunea acesteia, cauzând un prejudiciu stabilit la suma totală de aproape 665.000 de lei, ce se compune din salarii încasate necuvenit, în cuantum de aproape 255.000 de lei, și retrageri de numerar din conturile asociației, fără documente justificative, în cuantum de peste 410.000 de lei. În vederea garantării recuperării prejudiciului stabilit în cauză, s-a procedat la instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil, până la concurența valorii prejudiciului.Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunerea de trimitere în judecată”, au transmis ieri, reprezentanții IPJ Argeș.