Piteșteanul Theodor Proca, bronz la FOTE!

0

Theodor Proca, sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Piteşti, a obținut a patra medalie a României, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie care se desfășoară în localitatea Maribor din Slovenia. M.D
Piteșteanul s-a clasat pe locul al treilea în proba de 1500 metri liber, cu timpul de 15:51.65. Sportivul este pregătit la CSM Piteşti de antrenorul Viorel Ciobanu. Demn de subliniat este faptul că acest rezultat nu a fost singurul notabil al zilei la înot. Aissia Prisecariu a cucerit medalia de aur la 200 metri spate, iar Darius Coman a obținut locul al treilea la 200 metri bras. Prima medalie a delegaţiei ţării noastre a fost tot una de bronz, la 3.000 metri, prin atleta Maria Alexandra Hudea.

Bilanțul României după 4 zile de concurs

Bilanţul delegaţiei României până acum este de 4 medalii de aur, prin înotătorii Aissia Prisecariu (200 m spate), Robert Badea (200 m mixt), ştafeta feminină de 4×100 m liber (Daria Silişteanu, Diana Stiger, Aissia Prisecariu, Ana Maria Sibişeanu, Denisa Bacalu) şi judoka Tudor Ilie Moşoi (cat. 60 kg), şi 3 de bronz, prin înotătorii Darius Coman (200 m bras) şi Andrei Theodor Proca (1.500 m liber) şi atleta Alexandra Hudea (3.000 m). România participă cu o delegaţie compusă din 92 de sportivi care concurează la 9 discipline: atletism, baschet 3×3, ciclism pe şosea, ciclism MTB, gimnastică artistică, handbal, înot, judo şi tenis. Anul trecut, la ediţia precedentă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, desfăşurată la Banska Bystrica (Slovacia), României a ocupat locul 8 în clasamentul final, cu 19 medalii, dintre care 5 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz.