Trei meciuri anulate!

0

Astăzi sunt programate să se dispute meciurile din Turul 1 al Cupei României, ediția 2023-2024, primul tur din faza națională în care intră o parte dintre echipele, 69 la număr, care au activat în ediția trecută a Ligii 3.
Trei dintre cele 38 de jocuri stabilite de Federația Română de Fotbal în data de 24 iulie nu vor avea loc: # Progresul Ezeriş – Voinţa Lupac, Sportul Şimleu Silvaniei – Lotus Băile Felix și Unirea Bascov – Real Bradu. Voința Lupac, Lotus Băile Felix și Unirea Bascov vor trece în Turul 2 al Cupei României fără să joace, deoarece adversarii s-au retras. Progresul Ezeriş și Sportul Şimleu Silvaniei, echipe retrogradate din Liga 3, și Real Bradu, echipă retrasă din Liga 3 după ce a jucat în play-off, nu se vor prezenta la jocurile în care erau programate de FRF, astfel că adversarele lor, vor obține la ”masa verde” calificarea în următoarea fază a competiției, Turul 2. În ceea ce-i preivește pe argeșenii de la Real Bradu, aceștia s-au trezit în această pauză de vară cu 12 jucători suspendați de FRF pentru pariuri sportive, iar primarul a decis retragerea din Liga 3 și continuarea activității în județul Argeș.
Exceptând-o pe Real Bradu, care a luat deja decizia de a se retrage din Liga 3 și a continua la nivel județean cu echipe de juniori, neprezentarea celor de la Progresul Ezeriş și Sportul Şimleu Silvaniei în meciul din Turul 1 al Cupei României înseamnă automat excluderea lor din competițiile organizate de FRF, așa cum susține regulamentul.
Liga2.ro a scris în această vară despre retragerile celor de la Real Bradu (play-off Seria 4), Retezatul Hațeg (play-out Seria 7), Farul Constanța 2 (play-off Seria 3), Ripensia Timișoara (retrogradată din Liga 2), Viitorul Liteni (nou-promovată în Liga 3) și CS Academica Recea (nou-promovată în Liga 3) din sezonul 2023-2024 al Ligii 3. Astfel, au apărut cel puțin șase locuri vacante, însă în Liga 3 nu vor mai continua cel mai probabil nici Unirea Constanța, retrogradată din Liga 2, și posibil nici Progresul Spartac, retrogradată care se întoarce în Liga 2 pe locul celor de la FC Brașov, care nu au luat certificarea. FC Brașov ar trebui să continue în Liga 3, dar sunt zvonuri că se va desființa dacă nu va continua la Liga 2. n
O altă echipă care va lua startul în această fază a competiției este ACS Muscelul Câmpulung Elite, care va primi vizita celor de la Olimpic Cetate Râşnov. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.