Sora acuzată de crimă, eliberată din arest!

0

Șapte zile atât a stat în arest o femeie acuzată de omor! Marți, Mariana Nedelcu, în vârstă de 54 de ani, din Bascov, a fost eliberată, după ce Curtea de Apel Pitești i-a admis contestația la arestarea preventivă. A fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Femeia a fost arestată săptămâna trecută după ce anchetatorii au stabilit că și-ar fi înjunghiat fratele cu un cuțit, în spate. Rănit grav, bărbatul a agoniat circa două ore pe banca de la poartă, până când a fost văzut de un vecin. A murit la scurt timp, la spital. M.Sandu
Potrivit anchetatorilor, crima a avut loc pe data de 15 iulie, în satul Scheau din comuna Bascov. În jurul prânzului, Constantin Nedelcu, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit de un vecin, căzut lângă banca din fața casei lui, în stare de inconștientă. Inițial s-a crezut că omul este beat, fiind cunoscut cu patima alcoolului. Abia când a sosit ambulanța s-a constatat că este înjunghiat în spate. A fost transportat la spital și a murit în aceeași zi. Anchetatorii au audiat mai multe persoane, iar principalii suspecți au fost nepotul și sora victimei. Cu toții locuiau în aceeași curte și se certau deseori cu bărbatul care atunci când bea devenea recalcitrant. La 10 zile de la moartea lui Constantin Nedelcu, sora a recunoscut că ea l-a înjunghiat, după ce s-au certat. După arestarea Marianei Nedelcu, vecinii au fost sceptici cu privire la vinovăția femeii spunând că nu o cred în stare de crimă, mai ales că ea suferea de un handicap la o mână și la un picior. Oamenii au descris-o pe cea acuzată de crimă ca fiind o femeie cuminte, respectuoasă, bolnavă, care în ciuda diazabilităților ei muncea mult.

Nu are voie să părăsească județul

Pe data de 25 iulie Mariana Nedelcu a fot acuzată de omor, iar pe 26 iulie, Tribunalul Argeș a emis pe numele ei, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, un mandat de arestare preventivă. Pentru că nu a avut bani de avocat a fost reprezentată în fața instanței de un apărător din oficiu. Acesta a sfătuit-o, după arestare, să declare apel, ceea ce a și făcut. Marți, s-a judecat contestația la Curtea de Apel Pitești. Și acolo a fost reprezentată tot de un avocat din oficiu. În mod suprinzător, judecătorul i-a admis cererea și a dipus eliberarea femeii. Nu a înlocuit cu arestul la domiciliu ci a luat o măsură mult mai ușoară, respectiv controlul judiciar.
”Admite contestaţia formulată de inculpata Nedelcu Mariana, împotriva încheierii penale nr. 106 din 26 iulie 2023 pronunţată de Tribunalul Argeș, în dosarul nr. 3875/109/2023. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpată cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 01.08.2023. Pe durata măsurii controlului judiciar impune inculpatei obligaţiile (…) după cum urmează: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. (…), impune inculpatei obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, respectiv Curtea de Apel Piteşti. (…), desemnează I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare, ca organ de supraveghere a respectării de către inculpată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 7 din Codul de procedură penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Nedelcu Mariana, de sub puterea mandatului de arestare nr.49/UP/26.07.2023 emis de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 3875/109/2023, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, inclusiv onorariul avocatului desemnat din oficiu în sumă de 340 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţie. Definitivă”, se precizează în sentința dată, marți, de Curtea de Apel Pitești.