46 de echipaje vor lua startul la Raliul Moldovei

0

Campionatul Național de Raliuri Betano continuă în acest week-end cu Raliul Moldovei – Bacău, a 5-a etapă din această competiție, la start fiind anunțate un număr de 46 de echipaje.
Raliul Moldovei – Bacău nu dezamăgește publicul moldav nici în acest an, atrăgând cele mai rapide echipaje și performante automobile de concurs din țară.

Simone Tempestini la start

Primii care au spus prezent etapei organizate de Team Adi Răspopa, prin sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Bacău și Municipiului Moinești, sunt multiplii campioni absoluți de raliuri și câștigători ai ediției precedente – Simone Tempestini și Sergiu Itu (Škoda Fabia Rally2 evo). Misiunea echipajului nu va fi una ușoară, întrucât la bordul unei mașini similare se vor afla la start și Sebastian Barbu, alături de Jeannette Kvick Andersson. Brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja se alătură luptei pentru o clasare pe podiumul absolut, luptă în care se vor implica atât harghitenii Adi Teslovan și Vajk-Imre Cseh (Ford Fiesta Rally2) precum și turcii Çelik Çağlayan cu Bostanci Sedat, sportivi cu rezultate foarte bune în campionatul turc și nu numai. Aceștia din urmă vor participa cu primul model de specificație Rally3 care a concurat vreodată pe specialele din România – un Renault Clio Rally3. La bordul altor modele de specificație Rally2/R5 se vor afla la start și Eugen Cărăgui/Robert Fus (Citroën C3 Rally2), seniorul Jean Tatu/Teodor Găină, Bogdan Gheorghiu/Sándor Csikós și Dragoș Dinu/Sorin Vlașcu – toți cei din urmă la bordul unor Škoda Fabia Rally2.

Vali Porcișteanu printre favoriți

Bătălia modelelor de grupă N revine la Moinești și Bacău cu 6 echipaje înscrise, favoriți la victorie fiind atât piteșteanul Vali Porcișteanu cu Dan Dobre (Mitsubishi Evo IX), cât și Vlad Cosma cu Florin Dorca (Mitsubishi Evo X). La comenzile unui alt Evo X, Bogdan Talașman, secondat de Laurențiu Mandu, vor avea cu siguranță un cuvânt greu de spus de-a lungul celor 12 probe speciale pregătite de organizatorul Team Adi Răspopa, însă nu sunt de neglijat nici soții Răzvan cu Manuela Trișnevschi. Lista modelelor de specificație RC2N este completată de Claudiu Erhan/Nicolae Ion, Trofeul Rally Start „Betano” (fostul CN Rally2) aduce la startul etapei organizate de Team Adi Răspopa un număr de 10 echipaje, printre favoriții la victorie numărându-se atât Florian Nițurad cu Mihai Popa, cât și timișorenii Emanuel și Denisa Resiga. Raliul Moldovei – Bacău numără va avea la start și două echipaje deschizătoare: pe Mihai Dospinescu și Cătălin Ifremi (Polaris RZR), respectiv Bogdan Samoilă și Lucian Florea (Dacia Logan). M.D.