Piteștiul începe Liga 2 cu gândul doar la promovare

0
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș, sâmbătă, ora 11.00, Digi Sport, Prima Sport

Federația Română de Fotbal a programat în acest week-end prima etapă din noul sezon al ligii secunde. În runda inaugurală a Ligii 2 Casa Pariurilor, FC Argeș va întâlni sâmbătă, de la ora 11, în deplasare, pe Viitorul Pandurii Târgu-Jiu.
După retrogradarea din Liga I, piteștenii și-au propus ca obiectiv revenirea în primul eșalon. Oficialii grupării din Trivale nu concep decât victoria la Târgu Jiu: ”Am încercat să facem o echipă competitivă pentru a începe cu dreptul acest sezon. Un prim joc la Pandurii, un meci pe care ne dorim să-l câștigăm. Vom vedea dacă suntem pregătiți sau nu la finalul meciului. Am muncit mult în acest cantonament, am reușit să închegăm un grup, era important să reușim acest lucru. Chiar dacă omogenitatea nu este atuul nostru în acest moment, cred că s-au creat niște relații de joc pe care urmează să le îmbunătățim de la săptămână la săptămână. E important să trecem cu bine de acest prim joc și sperăm să o facem. Am urmărit Pandurii într-un amical cu Buziaș. E o echipă care a schimbat mulți jucători în această pauză competițională, dar care are câțiva fotbaliști cu experiență competițională. Mă refer la Acolatze, Brînzan, care ar putea să pună pună probleme dacă noi nu suntem pregătiți 100%. E o echipă care încearcă să fie agresivă, să joace pe tranziție. Au făcut câteva transferuri, au avut rezultate bunicele în pregătire. Nu ne va aștepta un joc ușor. Cred că nici un joc nu va fi câștigat dinainte, indiferent de ce spune hârtia. Dacă vom reuși să punem în aplicare ce am lucrat, vom reuși să venim cu puncte” a spus Alexandru Pelici, antrenorul alb-violeților, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Viitorul Pandurii.

Bogdan Rusu: ”Să dăm totul pentru echipă”

Atacantul Bogdan Rusu își dorește ca FC Argeș să înceapă cu dreptul campionatul. Experimentatul fotbalist nu se așteaptă la o misiune ușoară cu gorjenii.
”Este un început de campionat și vrem să-l începem cu dreptul. Nu va fi un meci ușor la Târgui Jiu, dar noi trebuie să fim conectați, să dăm totul pentru echipă și să venim cu cele 3 puncte. Nu este un pas în spate venirea la Pitești. Știu că FC Argeș m-a vrut și când eram la Mioveni, dar nu s-a putut. Acum sunt aici și cred că am luat cea mai bună decizie. Mă bucur că lucrez din nou cu domnul Pelici. Aș fi ales Argeșul și dacă nu era domnul Pelici. Toată lumea vrea să prindă play-off-ul, dar în fiecare an, după 5-6 etape, mai rămân 5-6 echipe. Trebuie să ne intereseze doar de noi, să adunăm cât mai multe puncte și să ajungem în play-off” a declarat atacantul grupării din Trivale, înaintea disputei cu Viitorul Pandurii. M.D.