Arbitrii argeșeni de Liga 2 au dat testele!

0

■ Dintre aceștia doar unul a oficiat în week-end

5 arbitri argeșeni care vor activa sezonul acesta la Liga a 2-a au susținut înainte de încperea sezonului testările sub supravegherea CCA.
Astfel, la Cheile Grădiștei au fos tprezenți timp de două zile Gheorghiță Bălan, Mihai Ionescu, Lucian Tănase, Nicușor Marin și Marius Naidin, primii patru arbitri asistenți, ultimul arbitru de centru. În total au fost 24 de ”centrali” și 55 de arbitri asistenți, dar și mai mulți observatori de arbitri. Dintre cei testați doar unul a oficiat la prima etapă de Liga 2 și anume asistentul Nicușor Marin din Suseni la meciul Metaloglobus – Comunal Șelimbăr, terminat 0-1.
La acțiune, arbitrii au fost testați fizic, toți obținând rezultate bune și fiind declarați apți pentru startul noii ediții de campionat, și au avut de trecut diferite teste teoretice și teste video.
În cadrul seminarului, managerul departamentului de integritate al FRF le-a ținut o prezentare arbitrilor în care le-a vorbit despre riscurile implicării în jocurile de pariuri și în trucarea meciurilor. Toodată conform Prosport, un reprezentant al Poliției Române a participat, în calitate de partener al Departamentului de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF la acest seminar. S-a vrut astfel ca arbitrii să fie responsabilizați în legătură cu riscurile penale care pot apărea dacă se implică în meciuri aranjate, chiar dacă nu ei le regizează.
Atenția trebuie să fie maximimă din partea cavalerilor fluierului ca să nu intre în contradicție cu regulamentele în vigoare și să riște dosare penale și chiar mai mult. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.