Americanul Corey Allen a semnat cu FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball a început pregătirea pentru noul sezon competițional care este programat să înceapă pe 23 septembrie.
Cu câteva zile înainte de reunirea lotului, echipa de baschet a Piteștiului a anunțat transferul americanului Corey Allen.
”Echipa noastră își completează sectorul destinat fundașilor prin aducerea unuia dintre cei mai importanți jucători pe care Georgia State University s-a bazat în ultima perioadă. Corey Americanul are 25 ani, măsoară 188 centimetri și acoperă două poziții.
Cu 5 sezoane jucate în NCAA, respectiv 2 pentru Detroit Mercy și 3 pentru Georgia State, Allen a ales să petreacă al doilea sezon ca profesionist pe meleaguri piteștene. El a făcut pasul, către Europa, anul trecut, când a semnat în Lituania. Pentru Pieno Zvaigzdes, Corey a avut medii de 25 minute, 10.3 puncte, 3 recuperări, 3.5 pase decisive și 0,6 intercepții.
În ediția 2021/22 a primei divizii americane, Allen a câștigat conferința în care echipa sa a evoluat, fiind desemnat MVP. Georgia State s-a calificat pentru a juca în March Madness.
Staff-ul nostru a apreciat evoluțiile pe care Corey le-a avut în acești ani de colegiu, el reușind să fie cel mai bun marcator al universitații pe perioada petrecută în Georgia (2019/22). Noul ”Vultur” a acumulat 1996 puncte în NCAA, cu procentaj de 39% la aruncările de la distanță” se precizează în anunțul FC Argeș Basketball. M.D.