Elevii argeșeni – vacanță de schi în a treia săptămână din februarie

0
  • ISJ a decis

Harta vacanțelor mobile din lunile februarie – martie 2024, câte o săptămână decisă de fiecare Inspectorat Școlar (ISJ / ISMB) în parte, a fost publicată de Ministerul Educației. 
Astfel, cele mai multe județe printre care și Argeșul, au ales a treia săptămână din februarie pentru această vacanță mobilă care desparte modulul 3 al anului școlar de modulul cu numărul 4. la fel ca anul școlar 2022-2023, și anul acesta școlar va avea o vacanță „mobilă”, cel puțin așa a fost denumită de oficialii din Educație, alții o numesc „vacanță de schi”. Această vacanță „mobilă” face ca fiecare județ să aibă o structură ușor diferită a anului școlar: modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată. Mai precis, a doua săptămână din februarie a fost aleasă de două județe, a treia săptămână – de 25 de județe (printre care și Argeșul) și Municipiul București, iar ultima săptămână – de 14 județe, conform hărții publicate de Ministerul Educației. În perioada 12 – 18 februarie 2024, două județe au ales vacanța de schi. Este vorba de Bistrița-Năsăud și Satu Mare. Elevii și profesorii din 25 de județe și Municipiul București vor avea vacanța „mobilă” din 19 până în 25 februarie.
Iar săptămâna 26 februarie – 3 martie a fost aleasă de 14 inspectorate școlare: Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea. Amintim că inspectoratele școlare din țară au avut termen ca până miercuri, 16 august, să anunțe perioada stabilită pentru vacanța mobilă din anul școlar 2023-2024. În ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar care va începe pe 11 septembrie se menționează că, până pe 1 octombrie, elevii și părinții trebuie să fie informați cu privire la perioadele mobile cum sunt săptămânile „Școala Altfel”, „Verde” și vacanța de schi. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.